Agriturismo

 agriturismo sardinieAgriturismo op Sardinie.

Het woord agriturismo is samengesteld uit de twee Italiaanse woorden agricoltura (agricultuur) en turismo (toerisme). Steeds meer Italiaanse boeren hadden het financieel moeilijk waardoor veel boeren werden gedwongen om ander werk te zoeken. Dit ging ten koste van de Italiaanse cultuur waarbij veel waarde wordt gehecht aan de productie van voeding op kleine schaal. Deze nieuwe vorm van plattelandstoerisme is voor de Italiaanse boeren een belangrijke bron van neveninkomsten. En hierdoor kan de boer zijn boerenbedrijf aanhouden.Een agriturismo is een accommodatie die vooral in Toscane beroemd is geworden. Maar inmiddels erg geliefd is onder de bezoekers van Italie. Het is ooit begonnen als slapen en eten bij de boer. Maar inmiddels heeft deze vorm van toerisme ook een wat sjieker karakter gekregen.

Agriturismo op Sardinie

Hier op Sardinie vindt u nog veel echte agriturismi zoals het bedoeld was. U kunt daar eten, het liefst zoals de Sardijnen doen met een uitgebreide lunch. De traditie hier op Sardinie is nog steeds dat er op zondag, bij elkaar of in een restaurant, uitgebreid wordt gegeten. U kunt een uitgebreide lunch reserveren in een agriturismo. Ook als u ervoor kiest om in een andere accommodatie te verblijven. Dit is een aanrader voor wie van lekker en authentiek eten houdt.

Prijzen  agriturismo

Meestal betaalt u tussen de 25 en 30 euro per persoon voor een uitgebreide lunch en wordt u rijkelijk bedient. Allereerst een aantal voorgerechtjes, de antipasti sardi. Daarna meestal 2 primi, 2 soorten pasta. Dan geroosterd vlees met groenten en een toetje na. Dit alles wordt altijd geserveerd met water en wijn.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen te overnachten in een agriturismo. Wij houden zelf ook van authentieke accommodaties. We bezoeken in de winter verschillende agriturismi die we kunnen aanraden. Overnachtingen zijn gemiddeld tussen de 50- 80 euro per nacht per kamer.

Onze tips:

Mendulas–  Villanova Monteleone

Is Concais–  Tratalias

La grotta del Tesoro- Santadi

agri-residence La fontana dei desideri– Alghero

agri- hotel Su Vrau–  Posada