Alghero

Alghero, asinara sardinie tripsAlghero

Alghero ligt in het Noordwesten van Sardinie en heeft 40.000 inwoners. Wordt ook wel Barceloneta genoemd, klein Barcelona, vanwege de Catalaanse oorsprong die je nog steeds terugvindt in de taal, straatnamen en de keuken. Het is na Cagliari en Sassari de derde universiteitstad van Sardinie.

Het nabij gelegen vliegveld Fertilia biedt vele mogelijkheden om op deze stad te vliegen en daarom is deze stad ook zeer geschikt als stedentrip, een weekend weg.

Leuke plaatsen om te bezoeken in de buurt zijn Bosa, Stintino en Castelsardo.

De noordkant 
Het dichtstbijzijnde strand, het stadsstrand “Lido di Alghero San Giovanni”, ligt vlakbij het centrum. Verder noordelijk van Alghero zijn er nog vele mooie stranden zoals: Maria Pia, Punta Negra, Le Bombarde, Il Lazzaretto, Baia di Porto Conte – Mugoni, Tramariglio, Cala Dragunara, Porticciolo en Porto Ferro.

De zuidkant  (Alghero – Bosa)
Aan de zuidkant van Alghero, richting Bosa langs een schitterende kust route, kom je nog een aantal mooie stranden tegen: Calabona, Cala Burantin en  La Speranza.

Vanuit Alghero kunt je diverse (dag) tochten maken. Richting het zuiden, is een mooie route, langs een prachtige kustweg naar Bosa.

 

Sport en Natuur

Mooie trips in de buurt zijn een bezoek aan Capo Caccia en de Grotte Nettune. Zeer aan te raden is een bezoek aan Isola Asinara, een beschermd natuurgebied en alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids en Jeep.

Nachtleven

Vanwege het feit dat deze stad het hele jaar door bevolkt is met toeristen is er ook het een en ander te beleven. Er zijn veel gezellige terrasjes, restaurantjes, winkeltjes. Ook zijn er een paar discotheken.

Cultuur

Alghero is een middeleeuwse stad en heeft nog voor een groot gedeelte een stadsmuur. Overal voel je nog de spaanse invloeden. Ook een aanrader zijn de grotte Nettune net buiten de stad.

Een Nederlands echtpaar wat in in deze stad woont, kan u nog meer adviseren over deze stad. Lees hier meer

 

Reizen naar Alghero

Alghero ligt in het Noordwesten en heeft een vliegveld op 10 minuten afstand. Op deze plaats vliegt u met Ryan air in 2 uur rechtstreeks vanaf Eindhoven, Weeze en Charleroi.