Cagliari

Cagliari, sardinie informatie cagliari de hoofdstadCagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinie en er wonen bijna 500.000 mensen. Ook herbergt deze stad een aantal universiteiten. De stad is gesticht door de Feniciers, maar door de Romeinen als Caralis verder uitgebreid tot hoofdstad en in de Middeleeuwen heeft Caralis de naam Cagliari gekregen. De hoofdstad heeft nog een stadsmuur rondom de oude wijk Castello. Deze wijk heeft ook nog 3 van de 4 torens waaraan de stadmuur is gebouwd. Net als Rome en Athene is ook Cagliari gesticht op 7 heuvels. Het oude gedeelte, de Castello wijk is zeker de moeite waard om te bezichtigen, met haar gezelige smalle steegjes, het prachtige archeologisch museum, en de grote kathedraal.

Wat kun je doen in Cagliari?

Verder heeft deze gezellige stad vele leuke winkeltjes en boetiekjes. Vooral de Via Roma langs de haven is een mooie straat. Hier kunt u makkelijk parkeren, want naast het treinstation bevindt zich een groot parkeerterrein. Achter de Via  Roma vindt u vele restautrantjes. Ook beschikt Cagliari over een lang uitgestrekt strand Il Poeto, dat gekozen is voor de Expo 2015 met de vele leuke beachclubs en terrasjes.

Zoals het een hoofdstad betaamt, is het nachtleven hier gezellig en druk. Veel restaurantjes, terrasjes maar ook dancings en concerten. Vooral rondom de Piazza Yenne, het einde van de castello wijk is veel te doen. Je kunt hier goed vis eten, maar ook zijn er verschillende pizzeria’s en wijnbarren om de verschillende wijnen van Sardinie te proeven.

In de buurt ligt een prachtig natuurgebied, Stagno di Montargius, waar een vogelaar zijn hart kan ophalen. Ook is de flamingo hier inmiddels een vaste gast geworden ze verblijft het hele jaar door op Sardinie en nestelt hier.

Met name in de Castello wijk is veel te bekijken, zoals een prachtige kathedraal, verschillende musea en 3 overgebleven torens. Verder is hier het grootste archeologisch museum van Sardinie, met ook veel vondsten uit Sant Antioco.

Reizen naar Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinie. U kunt met Ryan air rechtstreeks hierop vliegen vanaf Weeze en Charleroi. Ook kunt u vanaf Schiphol vliegen, maar dan stapt u over in Milaan of Rome. In de zomer vliegt KLM ook rechtstreeks op Cagliari. Vanaf het vliegveld kunt u een shuttle bus of taxi nemen naar het centrum.