Duurzaam toerisme, het doel van Sant Antioco, wat een goed idee!

duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme zal Sant Antico gaan ontwkkelen de komende tijd en dat juichen wij zeer toe. Gisteren was de Open Day op Sant Antioco en hiermee wordt het toeristisch seizoen van dit jaar begonnen. Normaal eerder in het jaar nu op 21 juni, op de internationale yoga dag. Toeval? Niet helemaal want Sant Antioco kiest voor een nieuwe richting en wil zich vooral op duurzaam toerisme gaan richten. En dat is een goede keuze want dit schiereiland heeft veel ongerepte natuur, en zeker ook cultuur te bieden als een van de oudste steden van Europa. Maar het is niet ontdekt door massa toerisme en het is daarom geschikt voor diegene die wil ontspannen, uitrusten en genieten van de natuur zoals die ooit bedoeld was. Ik stond samen met vele anderen op deze open dag om mijn verschillende activiteiten mbt mindfulness, meditatie en yoga onder de aandacht te brengen met name voor alle hotel en B&B eigenaars. Via deze nieuwe weg is Visit Sant Antioco als nieuw toeristisch info point ontstaan gericht op duurzaam en groen toerisme. Bij binnenkomst tijd je er zo naartoe.

Samenwerking duurzaam toerisme

Een van de redenen waarom ik hier naartoe ben geemigreerd is de prachtige natuur. Het gevoel dat je vrij kunt ademen en het gevoel dat alles hier rustiger gaat. Niet opgejaagd worden door alles en iedereen om je heen maar juist vertragen. Dit schiereiland heeft alles in zich om iedereen te verwelkomen die ook hier naar op zoek is in een vakantie. Het is nog vrij van massa toerisme en heeft geen grote, hoge hotels. Alles is gebouwd op kleinschalig toerisme. Wel komen er steeds meer initiatieven om alle toeristen op te vangen en mee te laten genieten op verschillende wijze. Op de pagina over sant Antioco heb ik wat links toegevoegd van deze initiatieven die volgens ons de moeite waard zijn.

Beleving

We gaan steeds meer spreken van beleving in plaats van excursie. Het is niet langer meer een saaie opsomming van feiten en een verplicht nummer langs de oudheden, maar het wordt een beleving. Zo beleef je Sant Antioco en wordt het een vakantie om nooit meer te vergeten. En dat doet met name de natuur met je. Die ervoor zorgt dat je vertraagt en tot rust komt. Zodat je echt aanwezig bent en weer geniet van alles om je heen en leeft!

Monique Van Proosdij