E-bike, een ideaal vervoersmiddel voor het schiereiland Sant Antioco.

e-bike

E-bike is een rustige, langzame manier van verplaatsen en is daarmee zeer geschikt voor Sardinie.

Sant Antioco

Sant Antioco is een schiereiland dat aan het moeder eiland Sardinie vastzit. Je kunt dit eilandje met de E- bike rondfietsen en daar doe je ongeveer een uur over. Dan heb je een idee over de grootte van dit eiland. Leuker is natuurlijk ook de zijpaadjes in te fietsen. Zodat je op plekken komt waar je met de auto niet zo snel zou komen. Dit is een echte aanrader, want de verlaten baaitjes en wilde, grillige kustlijnen zijn volop te bewonderen bij dit Sardinie in miniatuur eiland.

E- bike naar Iglesias en Carbonia

Tegenwoordig ligt er ook een prachtig fietspad vanaf Sant Antioco naar Carbonia. Zo kom je langs de zoutvlakten waar de flamingo’s overwinteren en langs de prachtig lagune waarachter je de kleurige huisjes van Sant Antioco ziet liggen. Carbonia is een vrij nieuwe stad met in de buurt wel mooie nuragische opgravingen. Iglesias is een middeleeuwse stad en heeft nog een gedeelte met stadsmuur.

E-bike huren

Op Sant Antioco kun je de E-bike huren en als je wilt kunnen wij alvast de fietsen voor jullie reserveren. Er zijn gewone stadsfietsen of mountianbikes te huur. In juli en augustus is het wel raadzaam om van te voren de juiste fietsen en periode vast te leggen. Maar de andere maanden zijn over het algemeen wat rustiger en kun je ook ter plekke een E-bike huren. De prijs varieert van 20 tot 30 euro per dag.

Voordelen E-bike ten opzichte van een huurauto

  • Minder duur
  • verbruikt minder
  • Is beter voor het milieu
  • je komt op andere plekken
  • je verkent alles op je gemak
  • het maakt geen lawaai
  • het is meer ontspannen
  • je geniet meer van de omgeving
  • je bent buiten en ruikt, voelt en hoort de natuur

Kortom dit past helemaal in onze filosofie en bij onze Eco- lodges!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is E-bike-schilderij-carola.jpg
schilderij Carola van Benthum

Carola van Benthum

Sant Antioco verkennen met de E-bike was voor ons een extraatje. Er was geen auto meer te huur alleen nog een E-bike. Maar wat was dit fijn. We zijn helemaal tot rust gekomen. Ik weet zeker dat dit niet was gelukt met een auto. We hebben genoten van de natuurritjes langs verlaten baaien en cactussen. Volgende keer weer!

Carola van Benthum

Monique Van Proosdij