Er is gelukkig helemaal niets te doen bij onze lodges!

lodges op sardinie

lodge op sardiniewat te doen op Sardinie?

Vaak wordt mij de vraag gesteld wat wij zoal voor kinderen te doen hebben bij de lodges of tenminste in de buurt van de lodge. En waarom we geen zwembad hebben of andere speelmogelijkheden voor kinderen.

Ik heb hier veel over nagedacht en gekeken naar de mogelijkheden. Nu na 7 jaar ervaring met onze 2 lodges, kom ik tot de conclusie dat het helemaal goed is zoals het is.

Volgeplande vakantie

Veel gezinnen plannen de vakantie helemaal vol, want het moet voor iedereen leuk zijn en we mogen ons vooral niet vervelen. Maar kinderen hebben helemaal niet zo veel nodig om zich te vermaken. Kinderen komen hier vaak overprikkeld aan, omdat ze net uit Nederland zijn aangekomen. Ze zijn gewend aan dagelijkse prikkels in de vorm van internet, spelletjes, drukte, geluid en andere afleiding.

Dit wordt vaak versterkt door de ouders die ook nog moeten acclimatiseren en vaak nog druk in hun hoofd zijn met het afsluiten van werkmodus, organisatie vakantie en reis. Om deze onrust te blijven voeden willen ze graag veel doen en zien. Maar gelukkig haalt de warmte al snel de snelheid eruit. Alleen als je vertraagt en alles rustiger aan gaat doen is het vol te houden. Dus dan maar even niet wat bekijken maar gewoon naar het strand gaan. Zwemmen in zee en spelen in het zand of op zoek naar krabbetjes. Hele eenvoudige bezigheden, ze hebben niet veel om het lijf, maar o zo doeltreffend als je echt tot rust wilt komen. De zee, die alle zorgen van je afspoelt en de natuur die is en altijd zal zijn, relativeert. Dit effect heeft het ook op kinderen. Ze worden weer rustig en voelen zich prettig. Ze hebben weer oog voor kleine details en hun fantasie komt weer tot leven. Ook het omgaan met dieren, het aaien van de honden of katten, zorgt voor rust en opgewektheid.

Uitrusten

Echt tot rust komen, de batterij weer opladen, er weer tegen aan kunnen is belangrijk op vakantie. Als je oververmoeid thuis komt, heeft de hele vakantie geen zin gehad. Dan duurt het weer even voordat je weer op vakantie mag.

Toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging, was dat steevast kamperen in Frankrijk. Drie weken lang niets anders als zwemmen en spelen op het strand en ’s avonds voor de tent samen eten. Meer kan ik me er niet meer van herinneren. Behalve dat we het altijd ontzettend naar ons zin hadden.

Daarom zou ik willen adviseren om gewoon helemaal niets te plannen, gewoon te genieten dat je niets hoeft en niets moet; je ziet het wel.  Er is niemand thuis die je gaat overhoren, of uitvragen of je wel alles hebt gedaan en gezien. Dus laat het gewoon los.

Gelukkig wordt je hier op Sardinie alleen al door de zomerse temperaturen in een trager ritme gedwongen. Dit brengt je vanzelf in een langzamer tempo. Go with the Sardinian flow!

Monique Van Proosdij