Lekker eten bij Toni

Lekker eten met Toni op sardinie

Houd je van lekker eten?

Dan ben je zeker bij ons aan het goede adres!

Lekker eten bij Toni

Toni heeft een talent voor koken en smaak. Hij kookt altijd met zijn hele ziel en zaligheid en dat proef je. Zijn specialiteit is pasta en antipasti; die kleine hapjes vooraf.Hij wordt helemaal gelukkig als hij vrijuit zijn gang mag gaan. Zo kun je ook bij ons een compleet vismenu reserveren en zal hij in de ochtend vers gevangen vis en andere lekkere dingen uit de zee inkopen.

Hoe koopt Toni in?

Zoals hier gebruikelijk is, gaat Toni altijd ontbijten in de bar ’s ochtends. Daar ontmoet hij iedereen en informeert hij wat er die dag vers is gevangen of geslacht. Of welke groenten en fruit iemand te koop heeft uit eigen tuin. De otnmoetingsplaats hiervoor is ’s ochtends in de bar. Zo weet hij precies wat vers is. Hij gebruikt het liefst zoveel mogelijk de lokale producten. En heeft inmiddels een heel netwerk opgebouwd waar hij wat haalt.

lekker eten bij Toni, wijn vakantie op sardinie, sardinietrips, wijnreizen door sardinieBiologische zelfgemaakte wijn

Zo ook met de wijnen. Na uitvoerig zoek -en proefwerk heeft hij een heerlijke rode wijn gevonden, die men nog zelf maakt. Deze man heeft alleen wijngaarden met de beroemde ” carignano del Sulcis” druif. Deze druif een hele bijzondere. Hij wortelt op eigen stam en is niet geent op amerikanse stam zoals de meeste wijngaarden tegenwoordig. Het water haalt de plant uit de grond, er is geen extra water nodig. Zo wordt een kompleet biologische wijn gemaakt. Vino fatto in casa wordt dit hier genoemd. Zelf thuis gemaakte wijn vaak nog op ouderwetse manier. Het voordeel is dat deze fles niet wordt gebotteld en geen sulfiet bevat. Wel is het zaak de wijn niet al te lang te bewaren. Maar dat komt meestal wel goed.

De witte wijn was iets lastiger, omdat de zelfgemaakte witte wijn vaak wat zurig is van smaak. Inmiddels heeft Toni hiervoor een een frisse variant gevonden, die in de zomer gretig aftrek vindt.

Culinair genieten kan goed tijdens je verblijf in een van onze lodges.