Mindfulness & yoga

mindfulness & yoga op sardinieMindfulness toepassen tijdens je verblijf op mindful eiland Sardinie?

Wil je tijdens je vakantie ook yogalessen volgen?

Dat kan!

Zomeryoga

In de zomermaanden juli en augustus en in de mei -en herfstvakantie kun je op dinsdag en donderochtend meedoen aan de zomeryoga lessen van Ecolounge Sardinia. Je hoeft hiervoor niet te verblijven in de lodges. Je mag ook meedoen als je ergens anders verblijft.

Als je ons van te voren even laat weten dat je mee wilt doen, dan ontvang je van ons per mail de routebeschrijving. De lessen zijn in de yogahut of op het strand.

Wat doe ik in de yogales?

Mijn yogalessen zijn gebaseerd op ontspanning en mijn hoofddoel voor jou is dat je hoofd tot rust komt. Ik begin met een kleine meditatie en zal dan verschillende houdingen uit Yin yoga gebruiken. Dan volgt een korte Yang serie. Een flow van houdingen. Ik sluit af met een ontspanning.

Mindfulness & yoga reizen

Ook kun je je aanmelden voor een van onze groepsreizen Mindfulness & yoga.

Tijdens deze mindfulness reizen leer je meer ontspanning aan te brengen in je dagelijks leven. Ook krijg je meer inzicht in je gedachten, zodat je controle hebt over je gedachten. Zo neem je controle over je leven en zorg je zelf voor meer geluk.

 mindfulness & yoga reizen sardinie zomeryoga op sant antioco sardinie elke week. Wat houdt de mindfulness & yoga reis in?

  • trainingen in mindfulness en yoga
  • en ook Qigong en ademhalings -en ontspanningsoefeningen
  • kennismaking met mijn methode Sunny mind up
  • tijd voor jezelf
  • persoonlijke begeleiding
  • heerlijke maaltijden verzorgd door Toni
  • verblijf in een lodge of appartement aan zee op een prachtige locatie
  • kleine groepen met maximaal 6 personen
Ik heb een vraag

 

Is dit herkenbaar?

Wil je meer leven vanuit je gevoel?

Zou je meer geluk in jezelf willen vinden?

Wil je meer energie overhouden aan het eind van de dag?

Zou je willen leren dat je je gedachten kan besturen?

Heb jij last van spanningen, hoofdpijn, een zeurende pijn in je nek en of schouders?

Ben je vaak gespannen doordat je een pittige baan hebt?

Ben je overwerkt, depressief en of ben je burn out geraakt?

 Je bent niet de enige!

Veel mensen hebben last van spanningen en weten vaak niet hoe ze zich kunnen ontspannen, laat staan dit toe te passen in hun overvolle agenda. Ook zien ze door het drukke leven niet meer wat er nu eigenlijk leuk is aan het leven. En hebben geen tijd meer voor mensen om hen heen.

Hoe ga ik te werk

Tools

Tijdens de Mindfulness & yoga reis zal ik je verschillende tools meegeven. De tools die ik je ga aanreiken, zijn heel  makkelijk in te passen en vergen vaak maar heel weinig extra tijd. Extra tijd  die zich uiteindelijk gaat omzetten in effectieve tijd. Ik ga je tijdens deze dagen leren hoe je kunt zorgen beter gefocused de dag door te komen, waardoor je alle dingen die je moet doen op een dag, efficienter gaat uitvoeren, waardoor je meer tijd overhoudt om  leuke dingen te doen. Dit doe je met name dankzij Mindfulness, door meer in het moment te zijn en hiervan te genieten.

Korte oefeningen

Veel mensen zien vaak op tegen oefeningen doen op een dag, of beginnen heel enthousiast en na een paar weken is de motivatie weer verdwenen. Maar als je zorgt dat iets routine wordt in je dagelijks leven net als tandenpoetsen, douchen of andere dagelijkse rituelen, dan merk je dat dit in je systeem zit als je het minstens 8 weken volhoudt en zul je het niet meer als extra tijd zien. Mindfulness biedt ook vele andere kleine oefeningen, die makkelijk zijn in te passen in je dagelijks leven,

Ontspanning

Tijdens deze Mindfulness & yoga reis zal ik je laten ervaren wat ontspanning met je lichaam en geest doet en zul je merken dat het je meer focus geeft, waardoor je de dingen die je moet doen effectiever kunt aanpakken in vaak minder tijd. We gaan aan de slag met Minfulness, maar ook met verschillende technieken om je bewust te worden van de spanningen die je maakt en hoe je deze kunt omzetten in ontspanning. Ook laat ik je ervaren hoe je meer in het moment kunt zijn. Hoe je makkelijk kunt schakelen van je gedachten naar echt aanwezig zijn en met volle aandacht in het nu zijn.

Ervaren

Ik zal niet alleen Mindfulness toepassen, maar omdat ik een grote tas aan ervaring meedraag op het gebied van Oefentherapie Mensendieck, Cognitieve gedragstherapie, verschillende vormen uit de yoga, pilates, Qigong en uit de theaterwereld, zal ik hieruit steeds op het moment een keuze maken wat het meest geschikt is voor jou en wat jou het meest laat ervaren. Want deze reis zal met name in het teken staan van ervaren. Ook heb ik maar maximaal 6 deelnemers  zodat ik voor iedereen persoonlijke aandacht heb. Tijdens deze reis zal ik zoveel mogelijk op jou gericht werken en er zorg voor dragen dat jouw vragen beantwoord worden. Hiermee heb ik al verschillende positieve resultaten bereikt, die je ook kunt hier lezen.  resultaten voorgaande deelnemers

Ik heb een vraag

Resultaat na 3 maanden:

Maranda, deelnemer Mindfulnessreis oktober 2014 vertelt:

Mijn leven is nog steeds 180 graden veranderd. Ik mediteer bijna elke ochtend en voor het slapen. Door al deze zaken heb ik zelden nog spanning en mijn waakzaamheid is ook uit mijn lichaam. Als ik wat gespannen ben doe ik een ontspanningsoefening en het is opgelost. Vooral dat jij geen druk op de dingen legde en zei kijk maar wat goed voelt heeft mij een heel goed gevoel gegeven. Daardoor voelde ik mij vrij om sommige oefeningen niet prettig te vinden, maar dat er uit te halen wat bij mij past. En het allerbelangrijkste is denk ik dat mijn man en zoontje het heel duidelijk merken. Ik ben niet anders geworden maar veel ontspannender en veel minder teruggetrokken. Ik ben makkelijker benaderbaar en ik merk zelf ook dat ik nu veel meer sociale contacten opzoek. Eerder kon ik hier de energie niet voor opbrengen en nu wel.
Maranda

 

Voor wie is deze reis  geschikt?

Deze Mindfulness & yoga reis is voor iedereen die toe is aan wat meer ontspanning in het leven en meer wil gaan genieten.

 

Meld je hier aan

Waar verblijf je?

 mindfulness vakantiehuis Sandro bijSardinietrips op SardinieAccommodatie

Tijdens de Mindfulness  & yoga reis verblijf je in een van de onderstaande accommodaties. Deze zijn in de buurt van Ecolounge Sardinia waar de maaltijden en sommige trainingen zullen plaatsvinden.

 Appartementen met uitzicht op zee

Op 400 meter van Ecolounge Sardinia staat een vrijstaand huis, dat is onderverdeeld in 3 ruime appartementen. Ieder appartement bestaat uit 2 slaapkamers met tweepersoonsbed en een badkamer. De kamers van de appartementen zijn verzorgd ingericht . Als je kiest voor een eigen appartement heb je ook de beschikking over een eigen badkamer en keuken. lees hier meer over de appartementen

Lodge

Ook kun je kiezen om in een van onze lodges te verblijven op ons terrein. Wil je weten hoe die eruit zien? Kijk voor meer info over onze lodge op Ecolounge Sardinia

 

mindfulness en yoga op Sardinie met Monique van ProosdijWie geeft de trainingen

Hallo, ik ben Monique van Proosdij en ik zal de mindfulness & yogareizen begeleiden. Ik zal hier eerst wat over mezelf vertellen.

Ervaring

Vanaf mijn twaalfde is mijn leven indringend veranderd. Het werd alsmaar uitzichtlozer voor me en ik kwam in een steeds dieper dal terecht. Lange tijd heb ik gedacht dat ik dit zelf veroorzaakt heb. En dat ik zelf schuldig was aan mijn situatie. Dit schuldig voelen zorgde ervoor dat ik nog dieper in het dal terecht kwam. Door de druk die ik in Nederland voelde ben ik geemigreerd naar Sardinie. Hier leef ik nu veel dichter bij de natuur en dit zorgt voor mijn geluk. Ik heb hier geleerd meer inzicht in mezelf te krijgen. Ook heb ik geleerd mild te zijn voor mezelf en alles als een kadootje op mijn pad te accepteren. Deze ervaring is mij zeer dierbaar en daarom wil ik graag iedereen laten delen hierin.

Studie

Ik heb, na een jaar Psychologie te hebben gestudeerd, een studie OefentherapieMensendieck gevolgd en ben me vandaar uit met mijn medische achtergrond gaan richten op andere facetten die lichaam koppelen aan geest. Ik heb vervolgens Pilates gedaan en ervaring opgedaan met verschillende technieken uit de yoga en Ayurveda. In Nederland heb ik na de nodige horeca ervaring, een tijd in de theaterwereld gewerkt. Ik ben opgeleid voor Mindfulness trainer en kan daarom deze leer in de praktijk brengen en je kennis laten maken met een levenstijl op Sardinie die mindful is, om zo de verschillende elementen samen te laten komen. Ik heb een aanvullende studie tot Cognitief gedragstherapeut afgerond en richt me vooral op het samenkomen van yoga, qigong en andere oosterse technieken in onze westerse samenleving. Momenteel bekwaam ik me in lichaamsgerichte therapie en systemisch werken.

Doel

Mijn hoofddoel is je zoveel mogelijk te laten ervaren wat een verrijking het kan zijn als je in het moment leeft en kunt ontspannen. Maar ook je inzicht te geven in jezelf en te zien wat een uniek mens je bent.

Sardinie

De kennismaking met Mindfulness zal op Sardijnse wijze zijn. Hier op Sardinie, een van de blue zone gebieden van de wereld worden mensen het meest gezond oud. Dat heeft te maken met hun levenswijze, die zeer mindful is. Men hecht minder aan materie en inrichting en geniet meer van het buiten zijn in de natuur. Maar ook komen de primaire levensbehoeften op de eerste plaats, dus lekker eten en gezellig samenzijn.

 

Heerlijke mindfulnessdagen gehad bij Monique en Toni.Wat een fantastische plek om tot jezelf te komen. De yogaflowlessen om de dag mee te beginnen, de adembenemende plaatsen om de ontspanningsessies te ondergaan. Monique die steeds voor je klaar staat, je alles kan laten beleven zodat het aangenaam voelt. Toni die de heerlijkste maaltijden kookt, het ontbreekt je aan niets, alles zo lekker zo puur. En niet te vergeten het aangename gezelschap van de anderen van de groep. Samen, met Monique, hebben we gepraat, gelachen, persoonlijke dingen gedeeld, intens alles rondom ons gevoeld en beleefd, onze gevoelens en gedachten de vrije loop laten gaan. Dagen om nooit meer te vergeten, om te koesteren.
Corrie, deelnemer april 2015

 

 

Culinair genieten tijdens onze mindfulness & yogareizen

Toni maakt de heerlijkste gerechten voor je klaar en het is elke keer weer een verrassing wat er op het menu staat. Hij maakt alleen gebruik van verse, lokale en biologisch geteelde producten en dat proef je. Samen met zijn enorme liefde voor koken wordt dit een ervaring om nooit te vergeten. We hanteren de schuif aan eet mee – formule en we stellen het op prijs als je je door ons laat verrassen. Zijn er echter dieetwensen kun je die vooraf met ons bespreken.

lekker eten met Toni op sardinie

lekker eten met Toni op sardinie  lekker eten met toni op sardinie  mindfulnessreis mei sardinie

mindfulness & yoga reis sardinie

Data en prijzen

 

Prive trainingen

Pakket Sunny mind up

Je kunt ook kiezen voor pakket Sunny mind up. Dit pakket kun je doen tijdens je verblijf bij ons. Ook kun je ervoor kiezen dit pakket eerst te volgen een aansluitend met de groepsreis mee te doen. Als je kiest voor dit pakket, ontvang je 10% korting op je verblijf in een van onze lodges.

Ervaring deelnemer reis april met pakket Sunny mind up:

 Mindfulness & yoga reis op Sardinie

Ervaring Esther, 48 jaar, Mindfulnessreis april pakket XL Een reis om nooit te vergeten, voor altijd draag ik deze emotie en beleving met mij mee. Wat een rust, vrijheid, zon, warmte van gelijkgestemden, als of wij elkaar al jaren kenden. Toni een uitstekende kok, gastheer en vrij. Monique jouw luchtige niet zweverige aanpak, wat een genot om het effect daarna op mijn geest en lijf te mogen ervaren! Wat een heerlijk mens ben jij, Je zit in mijn hart! Deze reis een echte aanrader voor een ieder die van puur houdt. Een “baby stap”gemaakt om dicht(er) bij mijzelf te komen voor de toekomst die voor mij ligt en de yogaflowlessen. Deze wil ik blijven toepassen zoals eten en slapen ook in het dagelijkse manier van leven is. Wat een cadeau, om dit te kunnen en mogen ervaren.
Esther

 

Lees hier nog meer ervaringen van voorgaande deelnemers. Ervaringen deelnemers

Wil je meer weten over het resultaat op de lange termijn, lees dan hier verder

Meld je hier aan