Natuur

natuur, strand vakantie op SardinieNatuur geeft rust en zorgt voor ontspanning. Af en toe hebben we het nodig om ons drukke, hectische leven wat te relativeren. Door wat tijd in de natuur te verbrengen,worden alle problemen minder zwaar. 

Natuur & rust

Wil je echt even tot rust komen, dan is het aan te raden de natuur op te zoeken. In de stad zijn er veel prikkels die ervoor zorgen dat je zenuwstelsel sneller actief wordt. Dit zorgt erweer voor dat je adrenaline gaat aanmaken en je je uiteindelijk gespannen voelt. Als dit te vaak is of te lang duurt, dan verhoog je het stress level en kun je uiteindelijk burn out raken.  Door weer wat tijd in de natuur te verblijven komt je zenuwstelsel weer tot rust. Natuurgeluiden zoals het tjilpen van vogels, het ruisen van de zee geven je hersenen een signaal dat alles ok is en dat je mag ontspannen. Je voelt je veilig en zo kom je tot rust.

Natuur & onze lodges

Onze lodges liggen op een heuvel met uitzicht op de Middellandse zee. De huizen die enigszins in de buurt staan, zijn buiten augustus niet bewoond. Dit zijn vaak tweede huizen van Italianen die alleen in augustus op vakantie komen. Dus buiten augustus kun je bij ons nog echt de natuur horen. ’s Ochtends wakker worden met het geluid van de vogels. De wind die altijd een briesje brengt en zorgt voor een aangenaam ruisend geluid in de bomen. Maar ook het gezoem van insecten op zoek naar nectar zorgt voor een rustgevend gevoel.

 

Batterij opladen

Heb je het gevoel dat je er even uit moet, dat je gespannen bent? Dan is een verblijf bij ons in een van de lodges een aanrader. Je kunt hier echt even bijkomen en weer tot jezelf komen. Je kunt de lodge alleen huren en verder je eigen gang gaan. Maar je kunt ook mindfulness & yoga trainingen bijboeken voor een begeleiding. Zodat als je thuis komt, je er ook zelf voor kunt zorgen dat alles niet meteen weer op je afkomt.

 

meer info