Recept Toni’s melanzane parmigiana

recept Toni's melanzane parmigiana sardinie

recept Toni's melanzane parmigiana sardinieRecept melanzane parmigiana zoals Toni ze maakt.

Op veler verzoek hierbij het magische recept van Toni’s melanzane parmigiana. Een soort aubergine lasagna.

Voor 4 personen heb je nodig:

6 aubergines of 4 grote.

knoflook

spaans pepertje

1 gedroogde tomaat

2 blikjes pelati( tomatensaus van gepelde tomaat)

1 glas witte wijn

100 gram ham

2 bollen mozzarella

parmezaanse kaas geraspt.

 

Voorbereiding recept:

Eerst bereid je de saus. je snijdt de knoflook zo klein mogelijk en fruit deze in een beetje olijfolie samen met de spaanse peper en de in stukjes gesneden gedroogde tomaat. De 2 blikjes pelati doe je in een aparte schaal en met de staafmixer zorg je voor een gladde saus. Dan als het geheel in de pan een beetje begint te verkleuren blus je dit af met het glas wijn. Als de alcohol wat uit de wijn is getrokken doe je de pelati erbij en even roeren. Deze saus op een klein vuurtje een beetje laten indikken, meestal 30 minuten. Dan snijd je de aubergines in mooie plakken van niet dikker dan 1 cm. Wat frituurolie in een pan doen en als deze op temperatuur is, kun je de aubergine plakken frituren. Als ze een mooi kleurtje hebben, leg je de plakken op een brede schaal met keukenpapier eronder. Zodat het vet kan uitlekken.

In de oven

Dan pak je een ruime ovenschaal en begin je met eerst een laagje saus in de schaal te doen. Daarover plakken aubergine en daarover de plakken ham dan bestrooien met parmezaanse kaas en stukjes mozzarella. Toni zegt niet bezuinigen op de mozzarella want die houdt de stukken lekker compact. Dan weer een laag saus, dan aubergines etc. tot je 3 lagen hebt gedaan. Je eindigt dan met de kaas. Deze schaal zet je in de oven op 200 graden en na ongeveer 30-40 minuten is de melanzane parmigiana klaar. Het beste kun je de schaal uit de oven halen en wat laten afkoelen. Net als lasagne, wordt dit recept niet heel heet gegeten zodat de kaas wat kan afkoelen en je makkelijker kunt snijden. Een takje verse basilicum erop maakt het helemaal af.

Buon appetito!

Wil je dit recept of andere heerlijke gerechten van Toni lieve proeven, boek dan een lodge bij ons.

 

 

 

Monique Van Proosdij