Retreat center vanaf 2022, wat verandert er bij ons en wat zeer zeker niet?

retreat center

Retreat center, vanaf 2022 wordt Ecolounge Sardinia een plek waar je tot rust kunt komen.

Allereerst wat is een retreat center?

Voor ons houdt dit in dat je bij ons kunt verblijven en je helemaal kunt terug trekken, zoals een retreat bedoeld is. Een retraite is een mogelijkheid om even een moment uit de maatschappij te stappen en je weer helemaal te richten op jezelf. Bijkomen, ontladen, ontspannen en dan weer bij jezelf kunnen komen. Om erachter te komen wat jij nu echt wilt en waar je weg naartoe leidt. Je weer op te laden met energie en verkregen inzichten om thuis als een verrijkt mens je leven te vervolgen.

Wat verandert er bij ons?

De grootste verandering is dat we er voor gekozen hebben om vanaf 1 januari 2022 alleen nog kinderen vanaf 12 jaar te verwelkomen. We hebben met veel plezier gezinnen met jonge kinderen ontvangen, maar gezien deze nieuwe opzet is het voor ons belangrijk dat we ervoor kunnen zorgen dat je echt rust kunt ervaren. En deze opzet past niet meer in combinatie met jonge gezinnen.

Wat ook verandert is dat je vanaf 1 januari alleen nog bij ons kunt verblijven in combinatie met een pakket. Zo kun je bij de verschillende lodges kijken wat de pakketmogelijkheden zijn. Er zijn zeker ook variaties mogelijk en als je graag meer dan een week wilt verblijven of een ander aantal dagen met aanvullende of minder onderdelen, dan is dit ook mogelijk. Mail ons voor de mogelijkheden.

Wat verandert er niet?

Natuurlijk blijft Toni de maaltijden verzorgen met al zijn liefde en zorg voor de lokale producten. Hij verheugt zich er het meest op als hij je mag verrassen. Hij winkelt graag spontaan en staat in nauw contact met vissers, slagers, groenten -en fruit verbouwers hier en niet te vergeten de wijnmakers. Dusculinair kun je bij ons zeker nog steeds terecht!

Retreat center week programma

Ons programma is wekelijks:

  • maandag Bodymind les
  • dinsdag mindfulness wandeling
  • woensdag ontspanning sessie aan zee
  • donderdag meditatie op magische plek
  • vrijdag Bodymind les

Je bepaalt zelf of je aanvullend nog andere onderdelen wilt bijboeken.

Onze filosofie

Wij zijn van mening dat als je minder hebt je meer geluk kunt ervaren. En consuminderen is een van onze meest belangrijke onderdelen mbt het verbeteren van het leefmilieu. Wij denken dat door steeds minder nodig te hebben, je weer komt tot de kern waar het om draait. En weer in staat bent om geluk, liefde, vreugde en blijheid te ervaren. Deze gevoelens zijn niet te koop en het proberen dit toch te kopen leidt tot verslaving en vervanging van geluk door materie. Bij ons heb je alles wat je nodig hebt om tot jezelf te komen en je zal merken dat het ook ontspannend werkt minder prikkels te hoeven verwerken.

Wil je meer met onze filosofie doen en ervaren, dan is de groepsreis Lifestyle coaching Blue zone zeker een aanrader!

Monique Van Proosdij