Rondreizen

rondreizen La Maddalena Sardinie

Rondreizen op Sardinie is zeker een aanrader. Dit eiland is wat oppervlakte betreft bijna even groot als Nederland. Daarbij komt dat het vooral een lang eiland is, Hierdoor heb je ook 3 soorten klimaat op het eiland.

Gebergte

In het midden van het eiland bevindt zich hooggebergte, de Gennargentu. Hier zijn bergtoppen van bijna 2000 meter hoog. In de winter kan het hier ook echt vriezen en er kan ook flink wat sneeuw vallen. Er is zelfs een plaats, Fonni, waar je kunt skieen.

Barbagia

Deze streek is de meest authentieke streek van Sardinie. Hier is nooit enige overlevering geweest en dus ontdek je hier het echte Sardijnse leven. Deze streek bevindt zich in het midden van Sardinie. Onder het hooggebergte.

De Noordoost kust, Costa Smeralda

Deze kust is vooral voor de rijksten der aarde. Het is te vergelijken met Saint Tropez in Zuid- Frankrijk. De Aga Kan heeft deze kust in de jaren 60 gekocht en sindsdien is dit een jetset plek geworden. De gehele kust is ingericht en aangelegd door mensen en daardoor zie je niet meer goed hoe de echte natuur is. Buiten deze plaatsen is het zeker een aanrader om naar Palau en de Maddalena archipel te rijden. Ook de plaatsjes Posada en Budoni zijn leuk. Buiten de maanden juni tot en met september is het hier overigens bijna uitgestorven. Er is dan bijna niets open.

De Noordwest kust, Alghero

Het plaatsje Alghero is een van de leukste plaatsjes van Sardinie vinden wij. Het is altijd vol leven en in de zomer misschien iets te druk. Je kunt er lekker winkelen, slenteren en alles is compact bij elkaar. Strand, boulevard, centrum, terrasjes. Inderdaad net een kustplaatsje in Spanje. In de buurt vind je Bosa, schilderachtig plaatsje aan een rivier. En boven ligt het eiland Asinara met wel 300 ezels en ander natuurschoon. Een aanrader is om vanaf Alghero via Bosa de kustweg naar Oristano te rijden. Hele prachtige route en redelijk te doen. Wel bergweggetjes maar niet heel erg veel bochten en je doet er niet heel veel langer over dan via de grote weg.

De Zuidoost kust, Villasimius

Deze kust is prachtig en vooral de echte oostkust is heel mooi met moeilijk te vinden baaitjes. Veel natuurschoon hier. Rijd je naar het Zuiden dan kom je uiteindelijk weer bij een toeristich gedeelte uit. Costa Rei, Torre delle Stelle. Dit zijn veelal bungalowparken, die zijn opgericht om meer toeristen te kunnen herbergen. Vaak vind je hier ook zwembaden en ander vertier voor gezinnen met kinderen. ook hier is buiten het hoogseizoen niet veel te beleven, alles is nagenoeg gesloten tot juni.

De Zuidwest kust, Sant Antioco

rondreizen Sardinie, Sant Antioco

De Zuidwest kust bestaat uit de twee eilanden San Pietro en Sant Antioco. En daarboven een stukje prachtige ruwe westkust, de Costa verde. En aan de Zuidkant voorbij Porto Pino een stukje prachtig wit duinenstrand wat alleen te bereiken in van eind mei tot eind september, Is Arenas. Sant Antioco is de oudste plaats van Sardinie en heeft veel geschiedenis die je kunt bezichtigen in een van de musea. Ook is de aankomst voor de brug, waar de lagune is en de zoutvlakten aan de andere kant met de Flamingo’s heel bijzonder en schilderachtig.

San Pietro is gesticht door Genuaanse vissers. Zij hebben zich eerst op Tabarcha gevestigd, een Tunesisch eiland en vanaf 1750 zijn ze naar dit eiland geemigreerd. Dit eiland bezoek je door het pontje te nemen vanaf Calasetta of Portovesme. En je waant je meteen in andere sferen. Dit eilandje straalt veel Noord -Italie uit en heeft ook Noord- Afrikaanse invloeden.

Cagliari, de hoofdstad

Rondreizen, Cagliari, sardinie informatie cagliari de hoofdstad

Cagliari is de hoofdstad van het eiland en ook deze plaats verdient een bezoek. Een mooie, niet al te grote stad. Waar je prima kunt parkeren bijvoorbeeld aan de haven achter het treinstation. Vandaar uit loop je zo het centrum in met de leuke terrasjes en vele restaurantjes. Mooi is ook de Castello wijk, het historische gedeelte. Waar je ook het archeologisch museum vindt met veelal vondsten uit Sant Antioco. Rijd je iets voorbij de haven langs de stad naar de kust, dan kom je uit bij Il Poetto. Het strand dat hoort bij de stad en dit strand heeft veel beach clubs, muziek en andere activiteiten zoals yoga, klimrekken en standjes.

Rondreizen

Rondreizen is zeker aan te raden, maar om dit alles goed te bekijken heb je wel veel tijd nodig. Vergis je niet in de afstanden, je rijdt niet zomaar van Noord naar Zuid. De infrastructuur is hier niet zoals in Nederland. De grote SS wegen zijn heel goed begaanbaar en hier mag je officieel 110 km./h Er staat hier zelden of nooit file. Maar zodra je van deze weg af gaat, dan zijn de wegen vaak een stuk minder goed.

Rondreizen, de specialisten

Wij bieden geen rondreizen aan, maar een aantal van onze collega’s wel . We raden je aan eens bij hen te kijken wat voor rondreizen je kunt maken. Ze hebben de kennis van het eiland omdat ze het eiland door en door kennen. En ze bieden je net dat extraatje waar je zelf niet was gekomen. De grote aanbieders hebben ook rondreizen, maar deze zijn vaak standaard en het is juist een beleving als je een rondreis kunt doen, die bedacht is door een van deze specialisten, de echte kenners van het eiland.

Hieronder de links naar de rondreis specialisten.

Eva- Sardinia

rondreizen

Eva is al jarenlang een bekend gezicht in de reiswereld. Ze heeft 20 jaar lang ervaring op het eiland Sardinie en kent dit eiland inmiddels zeer goed. Ze zoekt samen met haar team graag voor u de beste rondreis uit eventueel ook op maat gemaakt. Ze geeft goed en duidelijk advies en als je wilt kun je ook een afspraak maken in Nederland.

Sardinie reizen

rondreizen Sardinie

Alessandra Cauli heeft een Sardijnse vader is en is samen met haar man sinds 2016 geemigreerd naar Sardinie. Ze wonen hier en kunnen je dus goed bijstaan als er iets is. Ook hebben ze een grote liefde voor dit eiland en weten net even dat extra plekje voor je te vinden.