Sardinie

 

sardinie informatieHet eiland Sardinie

Sardinie is een divers eiland en bijna even groot als Nederland. Ook is Sardinie het een na grootste eiland in de Middellandse zee en behoort het bij Italie. Het ligt net onder Corsica en ten Noorden van Tunesie, aan de westkant van de laars. Het heeft ongeveer 1,6 miljoen inwoners, waarvan de meeste rond de grote steden Cagliari, Sassari en Olbia wonen. Qua oppervlakte is het ongeveer zo groot als Belgie met 24.000 km2. Het eiland wordt gekenmerkt door een heuvelachtig binnenland en tropisch aandoende kusten met name  in het Zuiden. Het landschap is overdekt met wilde tijm en rozemarijn, mirte, cactusvijgen en dwergeiken en voortdurend beschenen door de zon verspreiden deze een heerlijke geur. Lees meer sardinie informatie hier.

Meer info Sardinie

sardinie vakantie, het prachtige zuiden van SardinieHet klimaat van Sardinie

Sardinie is een langgerekt eiland met een oppervlakte bijna zo groot als  Nederland. het is vrij divers, vanwege de diverse klimaten die op het eiland zijn. In het Noorden heerst een zeeklimaat, in het midden in de bergen meer een landklimaat en in het zuiden vindt u een subtropisch klimaat. Met name in de wintermaanden is het verschil groot. Zo kan het in de bergen vriezen en sneeuwen terwijl in het zuiden vaker de zon schijnt en de temperatuur gemiddeld niet verder daalt dan tussen de 12-15 graden. Ook is het klimaat iets milder in het zuiden.

Meer info klimaat

sardinie sant antioco, sardinietrips, lagune van sant antioco op sardinieSant´Antioco, Sardinie in miniatuur

Het prachtige schiereiland Sant’Antioco ligt helemaal ten zuidwesten van Sardinië en wordt middels een brug verbonden met het grote eiland. Met een oppervlakte van 109 Km2 is het hiermee het vierde eiland van Italië. Sant’Antioco telt 11000 inwoners die bijna allemaal in het gelijknamige stadje wonen. Ook is er nog een ander plaatsje genaamd Calasetta.

meer info Sant Antioco

sardinie informatie rondreis sardinieAlghero

Alghero ligt in het Noordwesten van Sardinie en heeft 40.000 inwoners. Wordt ook wel Barceloneta genoemd, klein Barcelona, vanwege de Catalaanse oorsprong die je nog steeds terugvindt in de taal, straatnamen en de keuken. Het is na Cagliari en Sassari de derde universiteitstad van Sardinie.

Het nabij gelegen vliegveld Fertilia biedt vele mogelijkheden om op deze stad te vliegen en daarom is deze stad ook zeer geschikt als stedentrip, een weekend weg. Je vliegt al binnen 2 uur op Alghero en met Ryan air kun je ook vanaf Eindhoven er rechtstreeks op vliegen.

Meer info Alghero

sardinie informatie cagliari de hoofdstad Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinie en er wonen bijna 500.000 mensen. Ook herbergt deze stad een aantal universiteiten. Cagliari is gesticht door de Feniciers, maar door de Romeinen als Caralis verder uitgebreid tot hoofdstad en in de Middeleeuwen heeft Caralis de naam Cagliari gekregen. Cagliari en heeft nog een voor een gedeelte een stadsmuur, bij de wijk Castello. Deze wijk heeft ook nog 3 van de 4 torens waaromheen de stadmuur is gebouwd. Net als Rome en Athene is ook Cagliari gesticht op 7 heuvels.

Meer info Cagliari

 reisverslag vakantie sardinieReisverslagen

Wilt u graag weten wat uw voorgangers hebben beleefd op hun vakantie?

Of hoe hun ervaringen met Sardinietrips zijn. Wat ze geboekt hebben bij ons en wat u beslist moet zien en wat vooral niet moet doen? Kijk dan bij onze reisverslagen. Dit zijn leuke verhalen van onze gasten, waarin ze beschrijven hoe hun vakantie was op Sardinie. Wilt u ook een reisverslag schrijven? Stuur dan uw verslag naar ons, wij zijn u hier erg dankbaar voor en belonen u met een korting van 10% op uw volgende boeking met Sardinietrips!

Reisverslagen

Evenementen op Sardinie

Jaarlijks zijn er allerlei evenementen op Sardinie. Van het bijzondere Carnevale met de Sa Sartiglia

naar het prachtige Paas ritueel. Dit is met name in Iglesias erg mooi te zien. De verschillende heilige optochten met als hoogtepunt de optocht met de kruizen op Goede vrijdag. Twee weken na Pasen is de Dag van Sant Antioco. Dit feest wordt door velen gezien als de belangrijkste feestdag van Sardinie. Omdat Sant Antioco de oudste beschermheilige is en dus ook als beschermheilige van heel Sardinie wordt gezien.