Schilderreis met Emelie voor de tweede keer op Sardinie!

schilderreis op SardinieDe schilderreis met Emelie. Van 11- 14 juli hebben we samen met kunstenares Emelie Jegerings een schilderreis georganiseerd. Elf deelnemers hebben meegedaan en hebben verschillende technieken geleerd van Emelie. Ze heeft zelf verschillende technieken ontwikkeld en staat ook bekend om haar kleurrijke maar vooral vrouwelijk werk.

Elke dag was er een workshop van ongeveer 4 uur met een pauze, waar men even kon uitrusten van het harde werken en werd verwend met een glaasje wijn en kleine hapjes. Aansluitend  aan de workshop was er elke dag een diner of lunch kompleet verzorgd door Toni, die weer heerlijke, tongstrelende maaltijden op tafel toverde en iedereen genoot zichtbaar van maal en uitzicht over zee vanaf het terras.

In de week van 31 mei tot 7 juni 2016 bieden wij weer een schildertrip met Emelie aan. Emelie is een kleurrijke kunstenares en heeft al meerdere prijzen gewonnen met haar flamboyante kunstwerken. Ook wordt haar werk af en toe in t.v. programma’s of films als De Verbouwing van Saskia Noort en Van god los gehangen en heeft ze mee gedaan aan Sterren op het doek. In 2015 heeft ze Nederland vertegenwoordigd tijdens de kunstbiennale op Sardinie en haar schilderij is als duurste schilderij geveild. Ze heeft regelmatig exposities in Europa en buiten Europa.

Emelie Jegerings

Het werk van Emelie lijkt op het eerste gezicht om realistische portretten te gaan. Maar wie het werk van dichtbij gaat bekijken zal talloze interessante, kleurrijke texturen en craquelures  zien.Deze texturen en craquelures heeft ze zelf gecreëerd door jarenlang te experimenteren met verschillende materialen. Acrylverf, inkten, pigmenten in combinatie met diverse soorten mediums maar ook met simpele producten van de bouwmarkt. Na het afronden van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B), legde Jegerings zich volledig toe op het schilderen van met name het menselijk lichaam. Emotie is daarbij haar leidraad, als een verbindende schakel in ons mens-zijn. Passie en gedrevenheid voeren haar tot datgene wat ze als schilder op het doek vertaald wil zien. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren en in een omgeving die vibreert van dynamiek en beweeglijkheid.

Monique Van Proosdij