Stranden Sant’ Antioco

De stranden van het schiereiland Sant’ Antioco zijn heel divers. Het is alleen al de moeite waard om al deze strandjes te ontdekken en te bezoeken. Hieronder een Top 10 volgens ons van de verschillende baaitjes en stranden.

1- Cala Sapone

stranden Sant Antioco

Dit prachtige strand is wat ons betreft de nummer 1 van dit schiereiland. Het heeft alles. Er is zandstrand en aan de zijkanten zijn mooie, grote platte rotsen waar je heerlijk op kunt liggen. Het water is helder blauw en als het windstil is lijkt het op een aquarium. Daarom kun je hier goed snorkelen. En als laatste topper, bij deze baai zit een leuke strandtent Mario & Pinella waar je heel goed kunt eten. Het is heel basic maar ’s avonds wordt de BBQ op de straat gezet en gaat de vlam erin. Lekkere muziek erbij en genieten van de zonsopgang. Wat wil je nog meer? Dit is ook zeker de grote favoriet van de mensen hier.

2- Coaquaddus

stranden sant antioco

Dit mooie zandstrand heeft een prachtig uitzicht op de uitkijktoren Canai. Het water is hier altijd helder. En als er wind staat, zijn er ook golven. In de zomer zit hier een paar leuke strandtentjes bij. Ook kun je er dan ligbedjes en parasollen huren.

3- Cala Lunga

deze baai is prachtig en ligt op 5km van de lodges

Deze inham baai is bijzonder en heeft wel iets weg van The Blue Lagoon. het is diep gelegen met hoge heuvels aan beide kanten. Je kunt met je auto bijna het strand oprijden en gratis parkeren hier. Het water blijft lang ondiep en het is zeer geschikt voor jonge kinderen.

4- Stranden van Maladroxia

stranden sant antioco

Maladroxia is misschien wel een van de meest toeristische stranden. Er is zelfs een klein dorpje bijgebouwd inmiddels. In augustus is het er erg druk, maar de andere maanden iets minder. Er is hier altijd wel iets te doen. Veel bedrijvigheid op dit strand. Veel mensen die kletsen door het water baadden, tentjes en er is ook voorziening voor rolstoelen.

5- Arco di Baci

het natuurzwembad van sant antioco

Dit prachtige rotsbaaitje wordt ook wel het Natuurzwembad genoemd. Het is uitgehouwen uit rots en heeft een bassin gevormd. Het is wel even een klim om hier te komen. Toni gaat hier graag langs tijdens een van zijn wandelingen. Deze baai wordt ook Is Pranneddas genoemd, maar staat niet aangegeven. Het is een zoektocht om deze boog te vinden.

6- Cala Grotta

rotsen waar vanaf wordt gedoken bij cala grotta

Vele inhammen aan de westkust zijn kleine grotten. Zo ook deze grot. Je kunt hier een paar meter inzwemmen. Maar dat is nog niet het meest belangrijke. Dit is de place to be voor de lokale jongeren. Want hier kun je vanaf heel hoog van de rotsen afspringen. Dat is de favoriete bezigheid van de jeugd in de zomer. Een voor een springen ze van hoge rotsen en een enkeling duikt zelfs. Je vindt Cala Grotta door af te slaan richting I Ciclopi en dan voor het hek met dit complex het zandpad links te volgen.

7- De stranden van Calasetta: Le Saline

stranden sant antioco

Dit prachtige zandstrand ligt aan de Noordkant bij het plaatsje Calasetta. Net als de andere twee hieronder. Alledrie zijn erg mooi en het is lastig een keuze te maken. Maar dit strand heeft als extra verrassing erachter een prachtig roze zoutvlakte. Echt een spektakel om te bekijken.

8- Sotto Torre

onder de toren, de stranden sant antioco

Dit hagelwitte zandstrand ligt onder de uitkijktoren van Calasetta en is makkelijk vanuit het dorpje zelf te bereiken. Het is vrij ondiep. Dus zeer geschikt voor kleine kinderen. Er zit ook een mooi restaurant bij met uitzicht op het strand.

9- Spiaggia Grande

stranden calasetta

Dit is zoals de naam al doet vermoeden het grootste strand van Calasetta. Het loopt vrij lang door. Aan het uiteinde is ook een mooie plek om even met je camper te staan. Ook kun je hier in de zomer surflessen nemen. En er zitten diverse strandtentjes bij.

10- Is Pruinis

lange zandtong langs de oostkust van het schiereiland, stranden sant antioco

Dit is het lange strand dat gelegen is vanaf het plaatsje Sant Antioco, richting Maladroxia. Elk jaar wordt er iets aan gedaan zodat het steeds uitgestrekter wordt. En even verderop is ook een strand waar honden worden toegelaten. En vlak voor de afslag met Maladroxia is een strand waar je ook met de camper mag staan.