Tips autohuur

Tips autohuur

 tips autohuur op sardinieZoals u misschien al weet is Sardinie een groot eiland. Het is qua oppervlakte redelijk vergelijkbaar met Nederland, maar de infra- structuur is niet zo goed als die in Nederland. Er zijn een paar grote wegen, die goed begaanbaar zijn. Maar wilt u echt de kleinere plaatsen ontdekken en de vele mooie stranden, dan is een auto huren echt een “must”.

Tips autohuur. 

U kunt gemakkelijk een auto huren via internet.

Daarom hebben wij gekozen voor Rental cars, een boekingsprogramma dat tussen de grote aanbieders steeds de beste aanbieding zoekt, die voor uw periode het meest gunstig is. Hier kunt u gemakkelijk aangeven waar u de auto wilt ophalen. Dit kan direct vanaf de luchthaven of vanuit een andere plaats. Ook kunt u kiezen waar u de auto weer inlevert, dit kan ook een andere plaats of luchthaven zijn. Ze bieden altijd de laagste prijsgarantie.

Verzekering

Tegenwoordig wordt de standaardverzekering die automatisch bij de autohuur inzit CDW verzekering genoemd. Die vervangt de WA verzekering. Omdat hier het eigen risico blijft bestaan wordt aangeraden de auto volledig te verzekeren. Dit kunt u het beste van te voren doen, zodra u de boeking maakt via internet. Dit is vele malen goedkoper als ter plaatse bij het autoverhuurbedrijf zelf.

Let op!
Bij aankomst op het vliegveld van bestemming wordt u weer gevraagd een extra verzekering te nemen door de auto of de verzekering te upgraden. Zij vertellen u dan dat het gevaarlijk rijden is hier. Of andere verhalen die u angst inboezemen, zodat u alsnog deze extra verzekering betaalt.
Ons advies luidt: Zorg dat u thuis goed bent voorbereid , lees ook goed de polis door( de kleine lettertjes!) .

Andere tips autohuur:

Zorg dat diegene die met zijn of haar credit card de auto boekt ook de chauffeur is van de auto. Eventueel kunt u een extra chauffeur meeboeken, zodat meerdere personen mogen rijden.

Zorg dat u credit card geldig is en dat u nog niet het limiet hebt overschreden. Meestal wordt er ook nog een bedrag als borg geblokkeerd op uw credit card. Dit bedrag kunt u nalezen in de algemene voorwaarden van het verhuurbedrijf.

Ga altijd mee bij de voor -en na controle en kijk mee of alle schade klopt( of geen schade).

U krijgt bij het inleveren van de auto altijd een bewijs van inlevering met daarop de eventuele schade of het ok dat de auto in orde is. Bekijk dit formulier meteen zodat u zeker weet dat er geen geld van uw credit card wordt ingehouden.
Zorg dat u zich niet oververzekerd en van het geld dat u uitspaart hier heerlijk kunt genieten.

We hopen dat met deze tips autohuur u goed voorbereid op vakantie kunt gaan. Zodat u geen vervelende verrassingen aantreft bij aankomst.