Tips

Hier kun je tips lezen voor je verblijf bij ons. Ook tips die van belang kunnen zijn als je gaat boeken, hoe het beste te reizen, autohuur en wat er allemaal te doen is hier.

Tips voor als je gaat boeken.

 tips van sardinietrips

1– vliegen

In onze beleving is de rechtstreekse vlucht met Ryan air vanuit airport Niederrhein of Charleroi op Cagliari, de beste optie. Bij Ryan air kun je exact aangeven wat je wel en niet wilt boeken en daar kun je op besparen. Vlieg je buiten juli en augustus dan zijn de prijzen vaak erg goedkoop.

Onze ervaring leert dat je het beste vanaf 3 maanden voor aankomst kunt boeken. dan is de prijs op zijn laagst. Je kunt dan wachten tot uiterlijk een maand voor aankomst.

Tussen kerst en begin januari kun je het beste boeken voor de zomervakantie. De meeste vliegmaatschappijen hanteren dan een vroegboek korting.

Vanaf Amsterdam kun je ook vliegen en vaak is vliegen met een overstap een stuk goedkoper. Overstappen is niet heel vermoeiend. De koffer wordt doorgeboekt en in Rome en Milaan hoef je hooguit van gate te veranderen maar niet van terminal. dit gaat dus redelijk vlot en gemakkelijk.

Als je liever vanuit Amsterdam rechstreeks op Sardinie wilt vliegen dan kan dit met KLM. Deze vliegt rechtstreeks op Cagliari maar niet op alle dagen.

Met de trein op Sardinie

De treinverbindingen zijn stukken beter geworden en je kunt naar de grote plaatsen met de trein. Met Easy Jet kunt je naar Olbia vliegen. Daar vandaan kun je een trein pakken en in 3 uur ben je in Cagliari. Bij ons kun je een transfer boeken vanaf Cagliari of de trein verder nemen naar Carbonia. En dan een transfer nemen vanaf Carbonia.

2- Met eigen auto

Je kunt ook met je eigen auto komen en met de boot oversteken. Je kunt een vergelijkend onderzoek doen bij de verschillende ferries en dan de meest goedkope uitzoeken.

Onze ervaring is erg goed met Moby lines vooral vanuit Livorno of Piombino zijn de prijzen vaak iets lager. En het is hooguit 2 uur verder rijden.

3- Tips om een auto te huren op Sardinie

Je kunt ook een auto huren direct vanaf het vliegveld. Als je ervoor kiest om te vliegen. Let wel goed op en zorg dat je goed bent voorbereid bent. En je voucher bij je hebt.

Vooral belangrijk is de auto via internet te huren, dit is altijd goedkoper. En ook raden we aan eerst alle algemene voorwaarden door te lezen. Dus voor het boeken.

Wij raden aan via Rental cars te boeken. Zij bieden altijd de laagste prijs. Dus zie je een auto ergens anders goedkoper, dan kun je dit bij hen melden en bieden ze je een prijs, die hieronder gaat.

Ook werken wij al ruim 10 jaar met hen samen en de service is snel en betrouwbaar. De auto verzekeren kun je ook het beste via internet doen. Dat is goedkoper als ter plekke.

Tips voor je verblijf hier

4- Natuur

Als je kiest voor Sardinie dan kies je ook voor de prachtige ongerepte natuur die dit eiland biedt. Er zijn nog vele plekken op Sardinie waar je nog rust en stilte kunt ervaren. Ideaal als je even wilt bijkomen.

5-Calisthenics

We hebben een Calisthenics park gebouwd dat kan worden gebruikt door iedereen. Jim, onze zoon is trainer geeft ook lessen hierin die je kunt volgen. Zelf kun je hier ook gebruik van maken.

6- Alleen verblijven

Ook kun je heel goed alleen bij ons verblijven. Zoals bijvoorbeeld tijdens een workation. Ook een goede tip, een workation! Juist even helemaal uit je omgeving zijn. Hier in de rustige natuur geeft veel energie en stimuleert inspiratie. Een week in rust en natuur werken zorgt voor veel efficient werk verzetten.

Maar ook kun je bij ons alleen verblijven om de batterij weer op te laden. Dit kun je doen door een korte retraite te houden bij ons. En/ of trainngen met Monique te doen. Om zo weer het contact met jezelf te herstellen.

7- Mindfulness en yoga

Tijdens je verblijf bij ons kun je verschillende lessen Bodymind of yin yoga volgen. Of je kunt kiezen voor Sunny mind up trainingen van Monique. Ook kun je kiezen voor een van de groepsreizen die we jaarlijks aanbieden. Het wordt altijd persoonlijk begeleid door Monique en de groepen zijn niet groter dan 6 personen.

8- Lekker eten bij Toni

Als je bij ons verblijft, dan kun je ook gebruik maken van onze maaltijdservice, verzorgd door Toni. Dit is een unieke mogelijkheid, want de maaltijd wordt altijd speciaal voor jou bereid. Gericht op jouw wensen. Hij gebruikt alleen lokale producten en heeft een talent voor smaak.

9- Wandelen bij ons

Sardinie leent zich uitstekend om heerlijk in de ongerepte natuur te wandelen. Zo kun je ook vanuit onze lodges prachtige paden volgen om te wandelen of hard te lopen. Ook kun je kiezen voor een wandelvakantie bij ons.

10- Stranden op Sant Antioco

De stranden op dit schiereiland zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. En hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo zijn er prachtige witte zandstranden te vinden in het Noorden bij Calasetta.En ook in het Zuidoosten bij Maladroxia en Coaquaddus. Het prachtige aquarium Cala Sapone is een zandstrand met aan de zijkanten grote platte rotsen om op te liggen. Dit strand ligt net als Cala Lunga aan de westkant en is geschikt om te snorkelen.

11– Trips

Sardinie is een heel divers eiland. Dit merk je al op het schiereiland Sant Antioco. Alle kusten zijn heel divers net als het grote eiland en Sant Antioco heeft genoeg leuke uitstapjes te bieden. Het is de oudste plaats van Sardinie en er is dus veel cultuur te bekijken. Zo kun je de basiliek met de catacomben bezoeken of een ” ondergronds dorp” van grotten. Ook een bezoek aan het Museo del Bisso is interessant.

12-Appartement

vakantiehuis, mindfulness & yoga reis sardinie

Dit appartement is onderdeel van een vrijstaand huis. Dat is opgedeeld in 3 appartementen. Het ligt op 800 meter van het strand Cala Sapone en heeft uitzicht op zee vanaf het terras. Het ligt op 400 meter van onze lodges. Elk appartement heeft 2 ruime slaapkamers, ieder met tweepersoonsbed. Verder is er een badkamer, een woonkamer en een keuken. De keuken heeft een gasfornuis, oven, koelkast en een wasmachine.

Buiten is een buitendouche en een BBQ.

Deze appartementen zijn via ons te huren.