Tips

Hier kun je tips lezen voor je verblijf bij ons. Ook tips die van belang kunnen zijn als je gaat boeken, hoe het beste te reizen, autohuur en wat er allemaal te doen is hier.

Tips voor als je gaat boeken.

 tips van sardinietrips

1– vliegen

In onze beleving is de rechtstreekse vlucht met Ryan air vanuit airport Niederrhein op Cagliari, de beste optie. Bij Ryan air kun je exact aangeven wat je wel en niet wilt boeken en daar kun je op besparen. Vlieg je buiten juli en augustus dan zijn de prijzen vaak erg goedkoop.

Onze ervaring leert dat je het beste vanaf 3 maanden voor aankomst kunt boeken. dan is de prijs op zijn laagst. Je kunt dan wachten tot uiterlijk een maand voor aankomst.

Tussen kerst en begin januari kun je het beste boeken voor de zomervakantie. De meeste vliegmaatschappijen hanteren dan een vroegboek korting.

Vanaf Amsterdam kun je ook vliegen en vaak is vliegen met een overstap een stuk goedkoper. Overstappen is niet heel vermoeiend. De koffer wordt doorgeboekt en in Rome en Milaan hoef je hooguit van gate te veranderen maar niet van terminal. dit gaat dus redelijk vlot en gemakkelijk.

2- Met eigen auto

Je kunt ook met je eigen auto komen en met de boot oversteken. Je kunt een vergelijkend onderzoek doen bij de verschillende ferries en dan de meest goedkope uitzoeken.

Onze ervaring is erg goed met Moby lines vooral vanuit Livorno of Piombino zijn de prijzen vaak iets lager. En het is hooguit 2 uur verder rijden.

3- Tips om een auto te huren op Sardinie

Je kunt ook een auto huren direct vanaf het vliegveld. Als je ervoor kiest om te vliegen. Let wel goed op en zorg dat je goed bent voorbereid bent. En je voucher bij je hebt.

Vooral belangrijk is de auto via internet te huren, dit is altijd goedkoper. En ook raden we aan eerst alle algemene voorwaarden door te lezen. Dus voor het boeken.

Wij raden aan via Rental cars te boeken. Zij bieden altijd de laagste prijs. Dus zie je een auto ergens anders goedkoper, dan kun je dit bij hen melden en bieden ze je een prijs, die hieronder gaat.

Ook werken wij al ruim 10 jaar met hen samen en de service is snel en betrouwbaar.De auto verzekeren kun je ook het beste via internet doen. Dat is goedkoper als ter plekke.

Tips voor je verblijf hier

4- Natuur

Als je kiest voor Sardinie dan kies je ook voor de prachtige ongerepte natuur die dit eiland biedt. Er zijn nog vele plekken op Sardinie waar je nog rust en stilte kunt ervaren. Ideaal als je even wilt bijkomen.

Workation

Ook een goede tip, een workation! Juist even helemaal uit je omgeving zijn. Hier in de rustige natuur geeft veel energie en stimuleert inspiratie. Een week in rust en natuur werken zorgt voor veel efficient werk verzetten.

5- Kinderen meenemen naar de lodges

Vaak denkt men dat het voor kinderen niet zo leuk is bij ons. Maar niets is minder waar. Juist kinderen hebben behoefte aan niet teveel prikkels en vinden het heerlijk bij ons. Ook kunnen ze op zoek naar allerlei verschillende diersoorten in de grote tuin. Of in de zee zoeken, snorkelen.

Calisthenics

We hebben een Calisthenics park gebouwd dat kan worden gebruikt door jong en oud. Jim, onze zoon is trainer geeft ook lessen hierin die je kunt volgen in de mei/herfstvakantie en in de zomer. Zelf kun je hier ook gebruik van maken.

6- Alleen verblijven

Ook kun je heel goed alleen bij ons verblijven. Zoals bijvoorbeeld tijdens een workation.

Maar ook kun je bij ons alleen verblijven om de batterij weer op te laden. Dit kun je doen door een korte retraite te houden bij ons. En/ of trainingen met Monique te doen. Om zo weer het contact met jezelf te herstellen.

7- Mindfulness en yoga

Tijdens je verblijf bij ons kun je verschillende lessen yoga volgen. Of je kunt kiezen voor Sunny min up trainingen van Monique. Ook kun je kiezen voor een van de groepsreizen die we jaarlijks aanbieden. Het wordt altijd persoonlijk begeleid door Monique en de groepen zijn niet groter dan 6 personen.

8- Lekker eten bij Toni

Als je bij ons verblijft, dan kun je ook gebruik maken van onze maaltijdservice, verzorgd door Toni. Dit is een unieke mogelijkheid, want de maaltijd wordt altijd speciaal voor jou bereid. Gericht op jouw wensen. Hij gebruikt alleen lokale producten en heeft een talent voor smaak.

9- Wandelen bij ons

Sardinie leent zich uitstekend om heerlijk in de ongerepte natuur te wandelen. Zo kun je ook vanuit onze lodges prachtige paden volgen om te wandelen of hard te lopen. Ook kun je kiezen voor een wandelvakantie bij ons.

10- Stranden op Sant Antioco

De stranden op dit schiereiland zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. En hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo zijn er prachtige witte zandstranden te vinden in het Noorden bij Calasetta.En ook in het Zuidoosten bij Maladroxia en Coaquaddus. Het prachtige aquarium Cala Sapone is een zandstrand met aan de zijkanten grote platte rotsen om op te liggen. Dit strand ligt net als Cala Lunga aan de westkant en is geschikt om te snorkelen.

11– Trips

Sardinie is een heel divers eiland. Dit merk je al op het schiereiland Sant Antioco. Alle kusten zijn heel divers net als het grote eiland en Sant Antioco heeft genoeg leuke uitstapjes te bieden. Het is de oudste plaats van Sardinie en er is dus veel cultuur te bekijken. Zo kun je de basiliek met de catacomben bezoeken of een ” ondergronds dorp” van grotten. Ook een bezoek aan het Museo del Bisso is interessant.

12-Appartement

vakantiehuis, mindfulness & yoga reis sardinie

Dit appartement is onderdeel van een vrijstaand huis. Dat is opgedeeld in 3 appartementen. Het ligt op 800 meter van het strand Cala Sapone en heeft uitzicht op zee vanaf het terras. Het ligt op 400 meter van onze lodges.