Trips

Om je vakantie op Sardinie nog aangenamer te maken, hebben we een aantal leuke trips bedacht. We bevinden ons in het zuidwesten van Sardinie. Dit gebied is nog niet ontdekt door massatoerisme, maar heeft wel veel te bieden aan de toerist.

Vooral in het voor-en najaar, vanwege de aangenamere temperaturen, is het heerlijk om wandelen en fietsen. Aangezien de vele archeologische vondsten op Sant’Antioco is het zeker aan te raden een wandeltocht op zoek naar de nuraghi te maken met als beloning een fantastisch uitzicht over het eiland. 

Trips Sardinie van Sardinietrips

 trips sardinie tour met MoniqueDe schatten van Sant Antioco

culinair en cultureel

duur: 3 uur.

waar: Sant Antico

prijs: 35,00 euro p.p.

inclusief: rondleiding met Nederlandstalige gids, wijnproeverij.

Inhoud: Sant Antioco is een van de oudste steden van Europa en herbergt veel oudheid en geschiedenis. We maken een tour door het historisch centrum van Sant Antioco. Samen met Monique( een Nederlandse) bezoek je de Basiliek, de oudste van Sardinie, met catacomben. Ook ga je de andere schatten van Sant Antioco bezoeken, waaronder een ondergronds dorp.

Hierna breng je een bezoek aan het wijnhuis van Sant Antioco, Sardus Pater. Genoemd naar de romeinse god Sardus Pater die Sardinie heeft gesticht. De bijzondere Carignano del Sulcis druif zorgt voor prachtige, volle 100% biologische wijnen. Buiten de goede rode wijnen hebben ze ook een uniek product in hun assortiment. Ze maken van de Vermentino doc. druiven een Spumante Brut, op klassieke wijze.                                                                                                                                                                                        

Trips Sardinie wandelen met ToniWandelen met Toni 

sportief

duur: 3 uur

waar: Sant Antico

prijs: 25,00 euro p.p. 

inhoud: wandeling met begeleiding van gids.

Toni is een gecertificeerd gids en kent  Sant’Antioco als geen ander. Je zult een zeer bijzondere wandeling maken naar de verlaten kusten en grillige baaien die nog niet ondekt zijn door toerisme. Alleen de lokale bevolking weet deze plekjes te vinden en Toni zal je hiernaartoe begeleiden. Tevens brengt hij je naar een “natuurzwembad” in de rotsen waar je een verkoelende duik kunt nemen. Een klein stukje paradijs op loopafstand van de Ecolounge!

trips sardinie paardrijden langs het strand Paardrij trips Sardinie 

sportief

duur: 3 uur

waar: Sant Antioco

prijs: 50,00 euro p.p.

inhoud: paardrijtrip met begeleiding van gids

Inhoud: Vanaf een manege vlakbij Sant Antioco ga je te paard. Samen met een ervaren gids ga je een trip maken van  door de ongerepte natuur van Zuidwest-Sardinie. Dan rijd je naar de kust en vervolgt rit langs de prachtige, diverse stranden en baaien. Een rit om nooit te vergeten en voor iedereen te doen, beginner of prof!

Yoga trips Sardinie in de natuur

waar: Sant Antioco

prijs: 50,00 euro voor een priveles

inhoud: Mindfulness & yogales aan het strand

Inhoud: Wat dacht je van een heerlijke ontspannende mindfulness &yogales op een prachtige locatie aan zee? Je kunt een priveles volgen bij Monique in het Nederlands. Ze zal op basis van het weer op een prachtige locatie een mindfulness & yogales verzorgen.

Dagtrips- Trips om zelf te doen

Wat ook heel leuk is, zelf een leuke dagtrip maken met de auto. Hier zijn wat tips van ons van leuke dagtripjes vanuit onze verblijven.

Isola SanPietrotrips Sardinie

Het eiland San Pietro ligt vlakbij Sant’Antioco. Je neemt vanaf het plaatsje Calasetta de pont en in een half uur ben je aan de overkant. Dit eiland is gesticht door Genuaanse vissers, die en tijdje op het Tunesische eiland Tabarcha hebben gewoond. Op het eiland San Pietro vind je zo Noord- Afrikaanse invloeden terug. Ook waan je je even aan de ligurische kust. In een half uur varen ben je in een compleet andere wereld.

Iglesias en de stranden

Costa Verde sardinie

Wat ook een prachtige tocht is, rijden vanaf Sant Antioco naar Iglesias. Dit is een mooi Middeleeuws stadje met nog delen van de stadsmuur. Als je hier vandaan naar het strand rijdt, ga je omhoog en rijd je de Costa Verde. Een prachtige kustlijn met kleine, verlaten mijnenstadjes. In de zomer is er in het weekend altijd van alles te doen. Zo zijn er vaak mooie klassieke concerten en braderieen. Ook is en bezoek aan de tempel van Antas een aanrader en deze ligt op de route.

Cagliari, de hoofdstad

Cagliari, sardinie informatie cagliari de hoofdstad

Als je bij ons verblijft, dan rijd je in een uur naar Cagliari, de hoofstad. Tenminste als je de oude bergweg rijdt. Dit is de meest korte en rechte weg, dwars door het landschap van het Zuiden. Dit is zeker een mooie route om te rijden en is niet dezelfde weg als de SS130. Je zou ook kunnen kiezen om langs de prachtige Zuidkust terug te rijden. Je komt langs stranden als Chia en leuke plaatsjes om even te stoppen zijn Pula en Teulada.

De witte duinen

prachtige witte zand stranden

Het meest mooie strand aan de Zuidkust ligt voorbij Portopino. Portopino is een heel toeristisch plaatsje. Maar als je hier even wat verder door rijdt, zie je een groot spandoek met Is Arenas. Hier rijd je het militair oefengebied op dat alleen in de zomer gesloten is, maar open op deze plek voor toeristen. Dan rijd je 5 kilometer door dit gebied om dan vervolgens bij een prachtig hagelwit zandstrand aan te komen met de meest azuurblauwe zee.

Rondreizen op Sardinie

Op Sardinie kun je hele mooie rondreizen maken. We hebben een paar collega’s van ons die we graag aan jullie willen voorstellen. Zij kennen het eiland als geen ander en kunnen je net dat beetje extra laten zien.

Klik hier