Trips

Trips Sardinie, wandelen met ToniTrips op Sardinie

Om uw vakantie op Sardinie nog aangenamer te maken heeft Sardinietrips voor u een aantal leuke trips Sardinie bedacht. We bevinden ons in het zuidwesten van Sardinie. Dit gebied is nog niet ontdekt door massatoerisme, maar heeft wel veel te bieden aan de toerist.

Vooral in het voor-en najaar, vanwege de aangenamere temperaturen, zijn er ook andere mogelijkheden zoals wandelen en fietsen. Aangezien de enorme aantallen archeologische vondsten op Sant’Antioco is het zeer aan te raden een wandeltocht op zoek naar de nuraghi te maken met als beloning een fantastisch uitzicht over het eiland. Ook met de fiets, motor of jeep kan men verschillende tochten maken over bergen en langs de kust.

We hebben de trips voor u geselecteerd en onderverdeeld in 4 categorieen.

U kunt deze trips boeken als u een groepsreis boekt met uw groep vanaf 5 personen.

Culinair

Op Sardinie kun net als in Italie, vrijwel overal lekker eten en Sardinie heeft haar eigen keuken. Op Sardinie is de keuken vrijwel geheel gebaseerd op vlees, maar op bepaalde plekken zoals de eilanden Sant Antioco en San Pietro staat juist voornamelijk vis op het menu. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lokale en veelal biologische producten. Ook heeft Sardinie een rijke wijncultuur, die je op verschillende manieren kunt leren kennen en proeven.

Cultureel

Alleen op Sardinie kun je de Nuraghe cultuur vinden, die tussen 2000 en 800 v.Chr. op Sardinie leefde. Van deze cultuur zijn alleen op Sardinie de nodige resten teruggevonden. Nog ongeveer 7000 overblijfselen kun je vinden verdeeld over het hele eiland. Ook vind je op Sardinie overblijfselen van andere overleveringen zoals de Romeinen, Feniciers, Byzantijnen, Spanjaarden en overblijfselen vanuit de prehistorie.

Sportief

Op Sardinie kunt u verschillende sportieve activiteiten beoefenen. Vanwege het feit dat het eiland erg divers is, zijn er veel mooie wandelroutes te vinden, maar ook kunt u hier prima fietstochten maken. Houdt u van watersport dan kunt u denken aan een zeilboottocht, een dag mee met een vissersboot of kite- of windsurfen.

Wellness

Er zijn verschillende korten of lange wellness arrangementen te boeken met verschillende ingredienten. U kunt gaan voor geheel ontspannen en verzorging, of juist iets actiever met yoga en of meditatie zittingen. In combinatie met de heerlijk, rustige en ongerepte natuur bij Sant Antioco kunt u een wellness trip uitzoeken en komt u geheel ontspannen en met opgeladen batterij weer terug.  ook mogelijk als weekend te boeken.

Trips Sardinie van Sardinietrips:

 

 

 trips sardinie tour met MoniqueMo’s trips Sardinie -De schatten van Sant Antioco

culinair en cultureel

duur: 3 uur.

waar: Sant Antico

prijs: 35,00 euro p.p. bij minimaal 5 personen

inclusief: rondleiding met Nederlandstalige gids, wijnproeverij.

Inhoud: Sant Antioco is een van de oudste steden van europa, de oudste stad van Sardinie en herbergt veel oudheid en geschiedenis. We maken een tour door het historisch centrum van Sant Antioco. Samen met Monique( een Nederlandse) bezoekt u de Basiliek, de oudste van Sardinie met catacomben. Ook gaat u de andere schatten van sant Antioco bezoeken, waaronder een ondergronds dorp.

Hierna brengt u een bezoek aan het wijnhuis van Sant Antioco,Sardus pater. Genoemd naar de romeinse god Sardus Pater die Sardinie heeft gesticht. Hier bevindt zich de bijzondere Carignano del Sulcis druif die prachtige, volle 100% biologische wijnen voortbrengt. Buiten hun goede rode wijnen hebben ze ook een uniek product in hun assortiment. Ze maken van de Vermentino doc. druiven een Spumante Brut, op klassieke wijze.                                                                                                                                                                                         

 

 

Trips Sardinie, wandelen op sardinie Toni’s Trips Sardinie  

sportief

duur: 3 uur

waar: Sant Antico

prijs: 25,00 euro p.p. bij minimaal 5 personen

inhoud: wandeling met begeleiding van gids.

Samen met Toni, gecertificeerd gids en kent  Sant’Antioco als geen ander, zult u een zeer bijzondere wandeling maken naar de verlaten kusten en grillige baaien die nog niet ondekt zijn door toerisme. Alleen de lokale bevolking weet deze plekjes te vinden en Toni zal u hiernaartoe begeleiden. Tevens brengt hij u naar een “natuurzwembad” in de rotsen waar u een verkoelende duik kunt nemen. Een klein stukje paradijs op loopafstand van de Ecolounge!

 

trips sardinie paardrijden langs het strand   wat:Paardrij trips Sardinie 

sportief

duur: 3 uur

waar: Sant Antioco

prijs: 50,00 euro p.p.

inhoud: paardrijtrip met begeleiding van gids

Inhoud: Vanaf een manege vlakbij Sant Antioco gaat u te paard. Samen met een ervaren gids gaat u een trip maken van  door de ongerepte natuur van Zuidwest-Sardinie. Dan rijdt u naar de kust en vervolgt rit langs de prachtige, diverse stranden en baaien. Een rit om nooit te vergeten en voor iedereen te doen, beginner of prof!

 

trips sardiniewat: Yoga trips Sardinie in de natuur

sportief

duur: 1 uur

waar: Sant Antioco

prijs: 50,00 euro voor een priveles

inhoud: Mindfulness & yogales aan het strand

Inhoud: Wat dacht u van een heerlijke ontspannende mindfulness &yogales op een prachtige locatie aan zee? U kunt een les volgen bij Monique in het Nederlands. Ze zal op basis van het weer op een prachtige locatie een yogales verzorgen.

 

wat: Koken met tante Fe 

culinair

wie: Federica

duur: 2 uur

waar: Sant Antioco

prijs: 45,00 euro p.p.

inhoud: kookles, drankjes en aansluitend de maaltijd

 

mindfulness en extra workshops op sardiniewat: Ayurvedische massage

wie: Marcella

wanneer: kan op elk moment worden geboekt.

duur: 1 uur

inhoud:

Marcella is een expert op het gebied van Ayurvedische massage. Dit is echt een belevenis. U wordt ontvangen in haar massageruimte en vanaf het moment dat u daar binnentreedt valt er al spanning van u af. Ze stelt zich geheel in dienst van u tijdens de massage en dat heeft een positief effect op de massage. Ze maakt gebruik van haar zelf gemaakte 100% natuurlijke olien en cremes tijdens de massage. De geur zorgt er tevens voor dat u volledig ontspant. De massage duurt een uur en is een gehele lichaamsmassage.

prijs: 50 euro