Trouwen op Sardinie

 Trouwen op Sardinie. trouwen op het strand sardinie

Trouwen op Sardinie is erg romantisch. Je kunt kiezen voor een ceremonie met de zee op de achtergrond of echt met de voeten in het zand. Wie er voor kiest om te trouwen op Sardinie , kan alle kanten op. Het diverse eiland biedt verschillende soorten natuur van berg tot strand en heeft met name in het Zuiden een subtropisch klimaat. Een bijzondere mogelijkheid is officieel trouwen met ceremonie op het strand. Inmiddels kan dit voor een zeer schappelijke prijs op het schiereiland Sant Antioco ten zuidwesten van Sardinie. Als je kiest voor een ceremonie op het strand zijn er verschilende mogelijkheden.

Reizen naar Sardinie

Als je wilt  vliegen, kun je op verschillende manieren naar Sardinie.Vanuit Amsterdam met 1 overstap, of rechstreeks met Ryan air vanuit Weeze( net over de grens achter Nijmegen) of Charleroi vlieg je in twee uur op Cagliari, de hoofdstad van Sardinie. Als je liever met de auto komt, kun je met een van de grote veermaatschappijen over varen naar Sardinie. Je kunt ervoor kiezen om vooruit te reizen samen met je verloofde om zo samen alvast te genieten van de voorpret van het trouwen op Sardinie. Je kunt ook tegelijk met de genodigden reizen en de huwelijksreis eraan vast plakken.

Wedding planner Sardinie

Wij wonen zelf al vele jaren op Sardinie, in het zuidwesten in Sant Antioco. We hebben al meerdere kleine  en grotere bruiloften mogen verzorgen. Sinds 2 jaar mag er op  het strand officieel getrouwd worden. Voor deze organisatie werken wij samen met Inge van der Kraan van De Italiaanse bruiloft. Zij verzorgt voor jullie alles wat jullie aangeven. De documentatie op het gemeentehuis. Het uitzoeken en boeken van restaurant, hotel voor het diner, feest en de overnachtingen. Maar ook fotograaf, video, bloemen, visagie en kappersafspraken. Wij verzorgen het tolken en eventuele aankleding ceremonie of andere zaken ter plaatse.

 Inge van der Kraan

Inge van der Kraan heeft in 2000 De Italiaanse bruiloft opgericht. Het is een van de eerste bureaus (gevestigd te Rotterdam) in Nederland dat zich op de huwelijksmarkt in Italië stortte en het was gelijk een succes. Inmiddels heeft ze al meer dan 500 huwelijken mogen regelen waaronder zeer recent haar eigen droomhuwelijk.

Inge is een warm en zeer begaan persoon. Ze zal eerst een gesprek met jullie hebben om jullie daarna zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Doordat ze zo goed is voorbereid en al jaren ervaring heeft, wordt alles goed geregeld en is iedereen lovend over haar aandeel.

Contact met Inge

Bruidsparen 

Hieronder een paar voorbeelden van bruidsparen die op Sant Antioco trouwden.

trouwen op Sardinie op het strand

Vincent en Joanne trouwden 6 mei 2016 op het strand van Sant Antioco. Bruiloft met 35 personen. Lees hier meer over trouwen op het strand

trouwen op sardinie

 

 

 

 

Andrea en Mathieu trouwden op woensdag 29 juli 2015 en hier kun je hun verslag lezen. Trouwden alleen met hun 2 kinderen.

trouwen sardinieIngrid en Pieter trouwden op 5 mei 2015 en hier kun je hun verslag lezen. Ze trouwden met 8 personen.

trouwen op sardinie

 

Panda en Jeroen trouwden op 3 mei 2007. Lees hier meer over hun bruiloft 3mei 2007. Bruiloft met 40 personen.

Algemene informatie trouwen op Sardinie

Wil je trouwen op Sardinië voor de wet moet je er echter wel rekening mee houden dat je je aan verschillende wetten en regels moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld in het gemeentehuis of in een locatie wat in gemeentelijk bezit is trouwen. De ceremonie wordt in het Italiaans gehouden wat betekent dat je een tolk nodig zult hebben. Dit is verplicht als je geen italiaans spreekt. Een katholieke ceremonie kan op Sardinië geheel in de kerk gehouden worden, je hoeft dan niet eerst op het gemeentehuis te trouwen. Laat je van tevoren goed informeren over de lokale regelgeving.
Wat ook mogelijk is, trouwen voor de wet in Nederland en dan op Sardinie de ceremonie zelf invullen. Zo kun je denken aan een romantische ceremonie op het strand of in een klein kerkje?

Trouwreportage

Erg belangrijk is natuurlijk een mooie fotoreportage. Je kunt je eigen fotograaf meenemen, maar er zijn op Sardinie ook voldoende fotografen die ook kennis hebben van de mooiste plekjes en locaties voor jullie trouwfoto’s. Kiezen jullie voor een verlaten baai of een uitgestrekt strand? Of juist midden in een leuk vissersdorpje of voor een oude stadsmuur? Wij werken met een vast fotografenkoppel, dat alle mooie plekjes kent en zeer ervaren is in trouwreportages op Sardinie.

Sardinie

Sardinie is een prachtig en divers eiland. Vooral het Zuiden heeft een subtropisch klimaat, waardoor er genoeg kans is mooie, zonnige foto’s te maken van jullie trouwerij. In het Zuiden vind je nog veel verlaten stranden en mooie baaien die zich erg goed lenen voor een mooie trouwreportage.

Terwijl jullie de foto’s maken kunnen de gasten zich op meerdere manieren vermaken. Een leuke tip is een wijnproeverij. Sardinie heeft een bijzondere wijncultuur en het is ook een leuk idee jullie gasten hiermee kennis te laten maken.

Lees hier meer overhoe wij  onze bruiloft hebben gevierd op Sardinie.

trouwen op Sardinie met ceremonie op het strand Ceremonie op het strand

Of je kunt ook kiezen voor een intieme setting op een verlaten strand. Dit is niet op alle stranden mogelijk en alleen geschikt voor zeer kleine, intieme ceremonie’s tot maximaal 40 personen. In juli en augustus zijn de stranden druk dus hou hier rekening mee.

Romantisch trouwen

Wil je echt romantisch trouwen op een verlaten strand dan is het ook een leuk idee om officieel te trouwen op het Middeleeuws fort en dan tegen zonsondergang naar het strand te gaan. Hier staat een opstelling klaar naar jullie wens. Ook met sfeervolle kaarsverlichting en lantaarns. Zo kunnen jullie op het strand een eigen ceremonie hebben die dan in het Nederlands wordt begeleid en verzorgd naar jullie wens.

Prijzen

Het beste kun je contact opnemen met Inge van der Kraan. Zij zal een offerte opmaken voor jullie en wat prijsindicaties kunnen geven. Ook is het trouwen niet duur op Sardinie. Het enige wat vaak prijzig is, zijn de bloemen, met name in de zomer.