Vakantie naar Sardinie is nu extra veilig, het is een witte zone geworden!

vakantie naar Sardinie

Vakantie naar Sardinie is nu wel heel aantrekkelijk. Vanaf 1 juni is Sardinie een witte zone in Italie. Dat betekent dat er nagenoeg geen besmettingen meer zijn.

Reisadvies vanuit Nederland

Nederland heeft op dit moment Italie op oranje staan behalve Sardinie, dat nu geel is geworden. Dat betekent dat je nu bij terugkomst niet in quarantaine hoeft in Nederland en ook geen test hoeft te laten zien. Italie had de quarantaine plicht al laten vallen maar wil wel een negatieve test bij aankomst in Italie/ Sardinie. Dit mag zowel een PCR test zijn of een antigeentest( deze is een stuk goedkoper)

Reisadvies Nederland

Vakantie veilig op Sardinie

Sardinie is een heel groot eiland dat qua oppervlakte bijna even groot is als Nederland. Toch wonen er maar 1 miljoen mensen. Er is nog veel ongerepte natuur, lange verlaten kustlijnen, heerlijke biologische producten en vooral nog rust. Dit alles komt nu goed van pas. We zijn allemaal moe van afgelopen tijd en hebben deze energie zeer hard nodig. HIer op Sardinie kun je nog echt je ontladen, ontspannen en weer nieuwe energie opdoen. Zo kom je uitgerust en vol nieuwe energie en voldoende vitamine D weer thuis. En dan kun je er weer even tegen!

Ja maar, als Sardinie dan weer oranje wordt?

Dit wordt natuurlijk gezegd omdat we om ons heen dit ook weer zien gebeuren bij andere landen of eilanden. Ik acht de kans niet zo groot dat dit de komende maanden ook weer op Sardinie gaat gebeuren. Italie heeft daarom ook de verplichte test nog bij aankomst. Dat is misschien een beetje lastig maar het voordeel is dat er niet zo snel weer veranderingen kunnen ontstaan. daarbij komt dat Sardinie niet een eiland is voor massatoerisme en zeker het zuiden nog vrij onbekend is. Dus het zal daarom ook niet meteen zo vol stromen.

Monique Van Proosdij