Varen naar Sardinie

 varen naar SardinieVaren naar Sardinie.

Varen met Sardinie is op verschillende manieren mogelijk. Als u met uw eigen auto naar Sardinie op vakantie wilt gaan, dan zult u met de boot een overtocht moeten maken. Sardinie heeft 4 havens, Porto Torres, Olbia, Arbatax en Cagliari. Alle vier de havens zijn vanuit het vaste land te bereiken. De vertrekplaatsen van het vaste land zijn, Toulon, Marseille, Genua, Livorno, Piombino, Civitavecchia en Napels. Er zijn verschillende maatschappijen, die alle sterk wisselende prijzen hanteren.De belangrijkste maatschappijen zijn :

mobylines. , TirreniaGrande Navi Veloci ,  en Sardinieferries

Varen naar Sardinie

Als u wilt varen naar Sardinie kunt u van te voren een overtocht reserveren, alle maatschappijen hebben een online reservering systeem. U kunt ervoor kiezen om op de bonnefooi te gaan, maar vaak is boeken via internet voordeliger. Belangrijk is van te voren via internet de verschillende prijzen van de maatschappijen te vergelijken voordat u boekt.

Ook is het is belangrijk te weten dat de prijs kan variëren, d.w.z. over een dag of een week kan de prijs anders zijn.

In de zomermaanden Juli en Augustus zullen er minder voordelige overtochten zijn dan de overige maanden en is het dan ook aan te raden van te voren te reserveren.

Maak hier een proefboeking met Directferries

Tips van Sardinietrips:

–         Reserveer de nachtboot en boek een cabine. Zo begint u vakantie naar Sardinie al op de boot en u komt uitgerust op Sardinië aan.

–         Kijk ook eens op het Sardinieforum of op Sardinie Info voor ervaringen van andere reizigers.

–         Laat bij de verschillende rederijen een offerte maken en kies de meest geschikte voor u uit.

–         Vaak is de boot vanaf Livorno goedkoper dan vanaf Genua, het is maar anderhalf uur verder rijden via de autostrada.