Verblijf

Als je kiest voor een vverblijf op sardinie in een lodgeerblijf op Sardinie dan kies je voor natuur, zee, rust en puur eten!

Waarom is een vakantie op Sardinie zo bijzonder?

Sardinie is het op een na grootste eiland in de Middellandse zee. En is een van de eilanden behorende bij Italie. Sardinie is een heel divers eiland en verdient het eigenlijk om vaker bezocht te worden. Je rijdt het niet zomaar in een keer rond. De oppervlakte van het eiland is vergelijkbaar met Belgie. De westkant van het eiland is wat ruiger en de Mistral wind blaast hier vaak op de kust. Terwijl de oostkant weer heel andere kusten laat zien en veel inhammen heeft met romantische baaitjes. Voor ieder wat wils dus!

Meer info Sardinie

Verblijf in een lodge op Sardinie= Genieten van uitzicht op zee en heerlijk eten.

In het Zuidwesten van Sardinië bevindt zich het schiereiland Sant Antioco. Sant Antioco wordt ook wel eens Sardinië in miniatuur genoemd. Het is het vier na grootste eiland van Italie en vertoont veel gelijkenis met het moedereiland Sardinië, zoals de 4 verschillende kustlijnen. Sant Antioco is de plaats waar wij gevestigd zijn met onze lodges.

Workation

Veel mensen vinden het prettig in een lodge te verblijven en te werken. Ze nemen hun laptop mee en komen hier tot rust. Dit zorgt voor meer effectiviteit. Meer ideeen voor nieuwe plannen en meer tijd om goed uit te werken wat wel en niet werkt.

Is Ecolounge Sardinia de juiste keuze voor jou?

Beantwoord onderstaande vragen met ja of nee

  • hou je van de natuur zoals die bedoeld is, elke seizoen en ongerept?
  • Ben je geinteresseerd in milieu behoud?
  • Hou je van lekker en gezond eten?
  • Vind je het belangrijk zuinig met water en energie om te gaan?
  • Hou je van rust en stilte?
  • Hou je van dieren?
  • Ben je geinteresseerd in yoga, meditatie of mindfulness?

Als je op een of meerdere vragen nee hebt geantwoord, dan vragen we je er nog eens over na te denken. We hebben maar 2 lodges en we vinden het fijn als jullie verwachtingen kloppen met hetgeen wij bieden. Zo dat we jullie een fijne ontspannende vakantie kunnen bieden. Onze plek is erg speciaal en we delen die graag met je!

Bijzondere vakantiehuizen op Sardinie

 verblijf. mindfulness vakantiehuis Sandro bijSardinietrips op SardinieAppartementen Sardinie

De appartementen van eigenaar Sandro bevinden zich op maar 400 meter afstand van de lodges van Ecolounge Sardinia. In het zuidwesten van Sardinie ligt het schiereiland Sant Antioco. De lodges en de appartementen bevinden zich aan de westkant van dit schiereiland, vlakbij de baai Cala Sapone. Vanuit beide verblijven heeft u prachtig uitzicht over zee en kunt u elke avond van de zonsondergang genieten. Det strand en de baai Cala Sapone is op ongeveer 700 meter en aan deze baai vindt u een bar/restaurant. Net ervoor is een camping, waar u ook gebruik kunt maken van de supermarkt. Deze camping is alleen geopend van eind april tot half oktober. Het centrum van Sant Antioco ligt op 9 km. afstand van de appartementen. Meer info leest u hier

Verblijf in B&B of hotel op Sardinie

Wij bezoeken elk jaar op Sardinie verschillende B&B en hotel. Op onze site willen wij graag onze tips met u delen.

Wat is het verschil tussen een B&B en hotel op Sardinie?

Vroeger was een Bed en Breakfast een goedkope optie om ergens te overnachten voor weinig geld. In de ochtend kon er samen met de eigenaar van het huis worden ontbeten. U had hier een kamer en een bed, maar weinig luxe, alleen het hoognodige zoals de term Bed and Breakfast ook vermeldt.

Inmiddels is er op  Sardinie een heuse rage ontstaan en worden de mooiste B&B gebouwd en aangeboden. De regel blijft echter wel dat een B&B niet meer dan 3 kamers mag aanbieden, dus het moet wel persoonlijk en klein blijven. En hier ziet u meteen het grote verschil met een hotel. Een hotel is vaak groter met meerdere kamers en daardoor wat onpersoonlijker. Door de vele B&B’s is het hotel een beetje in verval geraakt. Dat is jammer, wat er zijn weldegelijk goede hotels, waar u een goede service krijgt en de kamers goed verzorgd zijn. Bijkomend voordeel van een hotel is ook, dat men vaak meer ervaring heeft op het gebied van toerisme en u vrij bent in te checken wanneer u wilt. Bij een B&B is de sfeer vaak wat persoonlijker en bent u meer bij de mensen thuis, maar daardoor ook wat meer gebonden aan vaste inchecktijden.

Onze tips B&B:

B&B Tia Zicca– Tonara

en B&B Le Terrazze– Sant Antioco

B&B Alice– Sant Antioco

B&Bio Il sentiero- Sant Antioco

 Hotels

Uiteraard kunt u op Sardinie kiezen voor verschillende sterrenhotels, de meeste hebben 3 sterren, maar er zijn ook genoeg 4 en 5 sterren hotels. Steeds meer is het wellness hotel in opkomst, waar u tijdens uw verblijf ook kunt kiezen voor een wellness behandeling in een bij het hotel behorende spa, alles gericht op uw ontspanning.

We hebben verschillende B&B’s  en hotels voor u bezocht op Sardinie  en hier vindt u ons assortiment.

Onze tips hotels:

Hotel Martini–  Olbia

en ook Hotel Luci del Faro– Calasetta

Hotel Maladroxia– Sant Antioco

Hotel Alma- Alghero

Agriturismo op Sardinie

Hier op Sardinie vindt u nog veel echte agriturismi zoals het bedoeld was. U kunt daar eten, het liefst zoals de Sardijnen doen met een uitgebreide lunch. De traditie hier op Sardinie is nog steeds dat er op zondag, bij elkaar of in een restaurant, uitgebreid wordt gegeten. U kunt een uitgebreide lunch reserveren in een agriturismo. Ook als u ervoor kiest om in een andere accommodatie te verblijven. Dit is een aanrader voor wie van lekker en authentiek eten houdt.

Lees verder