Verblijf

 Verblijf op Sardinie! Wij verwelkomen u in onze lodges op Sant Antioco, SardinieVerblijf op Sardinie

Voor uw verblijf op Sardinie hebben wij wat tips geselecteerd. Sardinietrips is gevestigd in het zuidwesten van Sardinie op het schiereiland Sant Antioco.

We zijn ooit begonnen als bemiddelingsburo en hierdoor hebben we een flink netwerk over heel Sardinie opgebouwd. Maar omdat ons hart ligt bij onze eigen lodges en onze groepsreizen werken we niet meer met deze accommodaties. Wel kunnen we deze accommodaties gebruiken voor een groepsreis die we op maat maken voor u.

Wilt u meer info over het organiseren van uw groepsreis?

Meer info groepsreis

 

Twee unieke lodges op Sardinie

Mischien bent u op zoek naar glamping, luxe kamperen op Sardinie. Deze bijzondere vorm van kamperen, ook wel lodging genoemd, is op Sardinie nog niet rijkelijk vertegenwoordigd.   Ecolounge Sardinia bevindt zich op Sant Antioco en is een uniek concept. Er zijn 2 vakantieverblijven, de Beach en de Safari lodge, beide met werkelijk een fabelachtig uitzicht over de Middellandse zee. Maar wist u dat u tijdens uw verblijf ook een heerlijk diner kunt bestellen?  En dat dit diner dan op uw eigen terras wordt gebracht wordt? Zodat u lekker kunt blijven zitten. De kinderen kunnen als ze moe zijn, naar bed gaan. Terwijl u samen nog even van de ongelooflijk mooie zonsondergang kunt genieten en naborrelen met een goed glas sardijnse wijn.

Appartementen Sardinie

De appartementen van eigenaar Sandro bevinden zich op maar 400 meter afstand van de lodges van Ecolounge Sardinia. In het zuidwesten van Sardinie ligt het schiereiland Sant Antioco. De lodges en de appartementen bevinden zich aan de westkant van dit schiereiland, vlakbij de baai Cala Sapone. Vanuit beide verblijven heeft u prachtig uitzicht over zee en kunt u elke avond van de zonsondergang genieten. Det strand en de baai Cala Sapone is op ongeveer 700 meter en aan deze baai vindt u een bar/restaurant. Net ervoor is een camping, waar u ook gebruik kunt maken van de supermarkt. Deze camping is alleen geopend van eind april tot half oktober. Het centrum van Sant Antioco ligt op 9 km. afstand van de appartementen. Meer info leest u hier

verblijf op Sardinie, appartementen sandro

Verblijf in B&B of hotel op Sardinie

Wij bezoeken elk jaar op Sardinie verschillende B&B en hotel. Op onze site willen wij graag onze tips met u delen.

Wat is het verschil tussen een B&B en hotel op Sardinie?

Vroeger was een Bed en Breakfast een goedkope optie om ergens te overnachten voor weinig geld. In de ochtend kon er samen met de eigenaar van het huis worden ontbeten. U had hier een kamer en een bed, maar weinig luxe, alleen het hoognodige zoals de term Bed and Breakfast ook vermeldt.

Inmiddels is er op  Sardinie een heuse rage ontstaan en worden de mooiste B&B gebouwd en aangeboden. De regel blijft echter wel dat een B&B niet meer dan 3 kamers mag aanbieden, dus het moet wel persoonlijk en klein blijven. En hier ziet u meteen het grote verschil met een hotel. Een hotel is vaak groter met meerdere kamers en daardoor wat onpersoonlijker. Door de vele B&B’s is het hotel een beetje in verval geraakt. Dat is jammer, wat er zijn weldegelijk goede hotels, waar u een goede service krijgt en de kamers goed verzorgd zijn. Bijkomend voordeel van een hotel is ook, dat men vaak meer ervaring heeft op het gebied van toerisme en u vrij bent in te checken wanneer u wilt. Bij een B&B is de sfeer vaak wat persoonlijker en bent u meer bij de mensen thuis, maar daardoor ook wat meer gebonden aan vaste inchecktijden.

Onze tips B&B:

B&B Tia Zicca– Tonara

en B&B Le Terrazze– Sant Antioco

B&B Alice– Sant Antioco

B&Bio Il sentiero- Sant Antioco

 Hotels

Uiteraard kunt u op Sardinie kiezen voor verschillende sterrenhotels, de meeste hebben 3 sterren, maar er zijn ook genoeg 4 en 5 sterren hotels. Steeds meer is het wellness hotel in opkomst, waar u tijdens uw verblijf ook kunt kiezen voor een wellness behandeling in een bij het hotel behorende spa, alles gericht op uw ontspanning.

We hebben verschillende B&B’s  en hotels voor u bezocht op Sardinie  en hier vindt u ons assortiment.

Onze tips hotels:

Hotel Martini–  Olbia

en ook Hotel Luci del Faro– Calasetta

Hotel Maladroxia– Sant Antioco

Hotel Alma- Alghero

 

Agriturismo op Sardinie

Hier op Sardinie vindt u nog veel echte agriturismi zoals het bedoeld was. U kunt daar eten, het liefst zoals de Sardijnen doen met een uitgebreide lunch. De traditie hier op Sardinie is nog steeds dat er op zondag, bij elkaar of in een restaurant, uitgebreid wordt gegeten. U kunt een uitgebreide lunch reserveren in een agriturismo. Ook als u ervoor kiest om in een andere accommodatie te verblijven. Dit is een aanrader voor wie van lekker en authentiek eten houdt.

Lees verder