Vervoer

Vervoer op en naar Sardinie

Vervoer op Sardinie is anders dan u in Nederland gewend bent. U kunt kiezen voor verschilende soorten vervoer op Sardinie. Maar het beste is het om een auto te huren. HIermee verplaatst u zich het best. Het openbare vervoer kost hier meer tijd.

  vervoer naar SardinieMet het vliegtuig naar Sardinie

Als u op vakantie wilt naar het eiland Sardinie is het aan te bevelen te vliegen. Er heeft drie internationale luchthavens Cagliari, Olbia en Alghero. Vanwege de voordelige en directe vluchten van enkele Low-Cost Airlines, kiezen steeds meer mensen er voor om vanuit Keulen of Dusseldorf te vliegen. Maar dit kan ook vanuit Weeze (achter Nijmegen) of Charleroi (bij Brussel) met  Ryan air . Dan vliegt u rechtstreeks op de hoofdstad van Cagliari of Alghero.

Vliegen naar Sardinie

Autohuur

Als u vliegt naar Sardinie raden wij u aan een auto te huren op het vliegveld. Sardinie is een erg groot eiland en wordt het best verkend met de auto. Zo komt u op plaatsen en mooie stranden die u anders niet zou kunnen bezoeken. Zeker buiten het hoogseizoen is het openbaar vervoer beperkt en er rijden nauwelijks taxi’s.

Tips autohuur

Met eigen auto naar Sardinie

Je kunt ook met je eigen vervoer naar Sardinie rijden. Wel moet u er dan een overtocht boeken met een Ferry. Het eiland Sardinie heeft 4 havens, namelijk Porto Torres en Olbia in het Noorden, Arbatax in het Oosten en Cagliari in het Zuiden.

De vertrekplaatsen vanaf het vaste land zijn: Toulon, Marseille, Genua, Livorno, Piombino, Civitavecchia en Napels. Er zijn verschillende maatschappijen die allen sterk wisselende prijzen hanteren.

Varen naar Sardinie

 

Openbaar vervoer op Sardinie

Je kunt ook kiezen om geen auto te huren, maar met het openbare vervoer te reizen. Er rijden van Olbia en Cagliari treinen die je naar de grote plaatsen brengen op Sardinie. Zie ook trenitalia voor het treinschema en de plaatsen. Verder kun je ook prima per bus reizen, hoewel dit wat meer geduld en uitzoekerij is.

 

E-bike

Je kunt ook een E-bike huren en zo een gedeelte goed verkennen op Sardinie. Je geniet zo van de rust en de ongerepte natuur van het eiland en komt op plekken waar de auto niet kan komen.