Vliegen naar Sardinie

Vliegen naar Sardinie. Als u op vakantie wilt naar Sardinie is het aan te bevelen te vliegen. Sardinie heeft drie vliegen naar Sardinieinternationale luchthavens waar u op kunt vliegen te weten Cagliari, de hoofdstad, Olbia en Alghero. Vanwege de voordelige en directe vluchten van enkele Low-Cost Airlines, kiezen steeds meer mensen er voor om vanuit Keulen of vanuit Dusseldorf  of vanuit Weeze  of Charleroi  rechtstreeks op de hoofdstad van Cagliari of Alghero te vliegen.

Voordelen Low cost maatschappijen:

  • vaak goedkoper
  • u bepaalt zelf wat u wel of niet boekt
  • kleine overzichtelijke vliegvelden.
  • u kunt wat later aankomen omdat vliegvelden zo klein zijn.
  • makkelijk te bereiken vliegvelden.
  • makkelijk en vaak goedkoper parkeren bij deze vliegvelden.
  • minder vertraging
  • zonder tussenstop, dus ook zekerheid dat koffer aankomt.
  • snelle bagage afhandeling.

Niederrhein/ Weeze

Het vliegveld Niederrhein ligt net over de grens achter Nijmegen bij Weeze en is zeer goed te bereiken met de auto. Tevens kunt u ook met het openbaar vervoer naar Nijmegen reizen en aldaar een shuttle bus nemen naar het vliegveld. Van te voren reserveren via internet  is aan te raden. Voor vroege vluchten kunt u ook goed overnachten op het vliegveld in een hotel of B&B. Er gaan ook nachtbussen van de grote steden in Nederland naar dit vliegveld.

Parkeren bij Weeze?

Klik hier voor meer informatie.

Eindhoven

Ook vanaf Eindhoven vliegt u direct naar Sardinie op Alghero en u kunt ook naar Bergamo vliegen en daar overstappen naar Cagliari.

Online boeken

Als u wilt vliegen naar Sardinie, kunt u het beste uw ticket online zelf boeken. Dit scheelt al weer geld, dat u kunt besparen. De hierboven genoemde vliegmaatschappijen hebben een prima online reservering systeem. Wel is het belangrijk te weten dat de prijzen per dag kunnen variëren. Zodra u in het online bestelsysteem een juiste vlucht hebt gevonden en de prijs is naar wens dan is het verstandig om direct te boeken. U loopt de kans dat indien u een uur later ( of enkele dagen later) weer kijkt, deze vlucht vele malen duurder is of al vol is! De beste periode voor de beste prijs is pas vanaf 3 maanden voor vertrek. Behalve voor de maanden juli en augustus, daarvoor kunt u het beste vliegtickets boeken in de kerstvakantie voor de beste prijzen.

Ryan Air

Ryan air is overwegend de meest goedkope vliegmaatschappij. De handbagage mag max. 10 kilo zijn en afmetingen van een trolleykoffertje hebben. U kunt er voor kiezen geen koffer in te checken, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Voor korte vakanties is dit ideaal. Samen kunt u bijv. ook kiezen om maar 1 koffer in te checken ook dit scheelt weer.

Rechtstreekse vluchten Nederland en omgeving op Sardinie:

Amsterdam- Cagliari  KLM
Eindhoven- Alghero Ryan air
Weeze- Cagliari Ryan air
Charleroi- Alghero Ryan air
Charleroi- Cagliari Ryan air
Amsterdam- Olbia Easy jet
Vaak vliegen deze vluchten alleen van 1 april tot 1 oktober, houd de schema’s in de gaten voor de exacte data.
Wilt u een vlucht boeken maar u bezit geen credit card, boek dan met Cheaptickets
Wilt u meer informatie over parkeren op Schiphol?
KLik dan hier 

Vanuit Duitsland met Air Berlin of Eurowings:

Dusseldorf- Olbia
Dusseldorf- Cagliari
Koln, Bonn- Cagliari
U kunt ook met de grotere maatschappijen vliegen naar Sardinie, u moet alleen een overstap maken. Aliatalia en KLM vliegen via Rome of Milaan ook op Cagliari en hebben vaak redelijke prijzen. Zij vliegen vanaf Schiphol.